Ședință amânată în dosarul Ciochină
Justiţie 2 septembrie 2024, 20:17 | 1652

Amânări pe bandă rulantă în dosarul primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină, învinuit că accidentat mortal un adolescent de 14 ani. A treia ședință de judecată este amânată consecutiv deoarece complicele lui Ciochină, Ion Andronache, inculpat în același dosar, ar fi plecat în vacanță. Avocatul părții vătămate, Dorin Podlisnic, se arată nedumerit că în privința lui Andronache nu a fost aplicată vreo măsură preventivă, acesta fiind cercetat încă de la începutul anchetei în stare de libertate. Apărătorul lui Andronache afirmă că acesta a ieșit din Republica Moldova pentru că au intervenit anumite chestiuni personale urgente.

DORIN PODLISNIC, avocat: "Aflăm cu uimire că unul din inculpați și anume cel care a favorizat săvârșirea infracțiunii și este învinuit de ascunderea urmelor infracțiunii săvârșite de către învinuitul de bază, care a condus mijlocul de transport, este plecat la mare la odihnă. Omul a pus pe prim plan odihna personală, confortul, dar clienta mea a adus martorii, a suferit cheltuieli și iarăși a fost nevoită să iasă în lacrimi din sala de judecată."

Avocatul lui Ion Andronache spune că scopul deplasării este altul.

VIOREL POCAZNOI, avocat: "Da, doamna judecătoare a amânat-o și pe cea programată pentru astăzi. Nu este în vacanță. A apărut ceva urgent, niște probleme și a trebuit să iasă. Nu știu, o să revină dumnealui și o să vă explice."

Contactat pentru un coemtariu, procurorul de caz Alexandru Botnari a confirmat că Ion Andronache este cercetat în stare de libertate, dar nu a oferit detalii.

DORIN PODLISNIC, avocat: "Sperăm că acuzatorul de stat o să întreprindă măsurile necesare pentru înaintarea unui demers în vederea aplicării măsurii preventive la revenirea în țară ca să fie pus punct la aceste tergiversări și amânări pe motive formale. Eu nu vreau să cred că inculpatul cunoaște deja soluția în acest caz ca de exemplu că va fi achitat și de asta stă fără grijă."

Nicanor Ciochină este învinuit că pe 19 februarie a accidentat mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la locul faptei. Potrivit anchetei, înainte de a fi prins, pe 21 februarie, primarul de Boldurești ar fi încercat să ascundă urmele accidentului. Acesta a înscenat o altă coliziune, cu implicarea mașinii deteriorate. Ulterior, polițiștii au reușit să-l rețină și pe complicele lui Ciochină. Acesta l-ar fi ajutat să găsească o mașină identică celei implicată în accident. Tot el ar fi participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe o altă mașină. Complicele riscă până la trei ani de închisoare, iar Nicanor Ciochină - până la șapte ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Nicanor Ciochină se află acum în penitenciar, în arest preventiv. Înainte de a fi primar, el a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, iar fratele acestuia este adjunct al șefului Procuraturii Nisporeni.

Opinia ta contează. Comentează!