Petru și Elena Bulai din Ștefan Vodă își păstrează dragostea de 64 de ani
Social 11 octombrie 2024, 20:15 | 1031

Povestea lor de dragoste trece testul timpului deja de 64 de ani. Petru și Elena Bulai din orașul Ștefan Vodă s-au văzut pentru prima dată la un concert, iar arta le-a adus inimile mai aproape. Soții spun că responsabilitatea și empatia au fost liantul căsniciei lor, iar în toți acești ani au avut grijă să păstreze legătura strânsă de prietenie și dragoste. Cu doi copii, șase nepoți și șase strănepoți, acest cuplu este un exemplu de devotament și armonie în familie, iar povestea lor continuă să îi inspire pe cei din jur.

PETRU BULAI, locuitor al orașului Ștefan Vodă: "Ne-a adunat arta. Eu cântam și eram un cântăreț local și mergeam prin satele din jurul Caplanului, satul meu de Baștină. Și am mers la satul dumneaei de baștină din regiunea Odesa care era nu departe de noi. Și am văzut-o că recita o poezie. Mi-a plăcut. Ne-a adunat adică arta."

ELENA BULAI, locuitoare al orașului Ștefan Vodă: "Eu terminasem abia școala și la concertul la care am participat, mi-a plăcut foarte mult cum a cântat și lui i-a plăcut cum am recitat, că împreună am făcut acel concert. Și a dat Dumnezeu așa că, peste un timp, nu chiar în acea seară, ne-am întâlnit."

În ziua în care s-au văzut, au înțeles că sunt făcuți unul pentru altul. Soții Bulai spun că secretul căsniciei lor, care rezistă timpului, este comunicarea și bunăvoința.

PETRU BULAI, locuitor al orașului Ștefan Vodă: "Cred că înțelegerea reciprocă, dragostea, stima și undeva și stima față de părinți, ca să nu îi facem să roșească. Ne-a unit și acestă profesie, dragostea noastră. Copii ne-au ținut grămadă, pentru că eu am fost foarte des plecat... Armata..."

ELENA BULAI, locuitoare al orașului Ștefan Vodă: "Ne-am așteptat. Eu l-am așteptat mai mult, dar știam că e nevoie ca să îl aștept. Și copii tot ne-au ținut și era nevoie, pentru că el nu se ducea din capul lui. Ne-a fost greu, dar nu am cedat să lăsăm legătura aceasta strânsă de prietenie și de dragoste între noi."

Elena și Petru Bulai au doi copii, șase nepoți și șase strănepoți și încearcă să fie mereu un exemplu pentru cei care le vor duce numele.

Opinia ta contează. Comentează!