Peste 150 de funcții vacante în instituțiile de stat au fost expuse astăzi la Guvern
Social 10 octombrie 2024, 20:40 | 242

Peste 150 de funcții vacante în instituțiile de stat au fost expuse astăzi la Guvern. Printre cei mai mulți interesați de un loc de muncă în serviciul public sunt studenții care își doresc un venit suplimentar, fiind încă la facultate. „Salariile sunt destul de atractive - până la 24 de mii de lei”, afirmă reprezentanții Guvernului.

Mihai este student la USM, în anul doi la Facultatea de Relații Internaționale. El spune că tinerii au multe oportunități de a câștiga un ban... Dorință să fie!

După cinci ani de studii în România și Franța, această tânără vrea să muncească acasă.

Sunt și alții care vor să muncească, dar încă nu știu în ce domeniu.

Cele mai multe locuri vacante sunt la Ministerul Finanțelor - 23! Angajatorii spun că salariile sunt destul de atractive.

ALIONA MOISEI, șefa Secției personal, Ministerul Finanțelor: "Avem în jur la 23 de funcții vacante, preponderent la funcții de execuție. Cred că astăzi avem o posibilitate să găsim și studenți interesați de la universități și cei care nu și-au găsit până acum o funcție."

Salariile sunt destul de atractive, între 12 și 24 de mii de lei, afirmă purtătorul de cuvânt al Guvernului.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului: "Aspectul cel mai fain este că sunt și job-uri care ocupă funcții de execuție, care încep de la 12-13-14 mii de lei pentru începători, dar sunt și job-uri manageriale pentru șefi de direcție care ajung până la 24 de mii de lei în funcție de expertiza și profesionalizarea fiecărei persoane."

Prima ediție a târgului a fost organizată de Guvern în luna ianuarie.

Opinia ta contează. Comentează!