Renato Usatîi a promis o nouă formulă de dezvoltare economică
Politic 11 octombrie 2024, 19:56 | 280

Dezvoltarea economică și socială, protejarea cetățeanului de birocrație, pregătirea mai intensă pentru aderare la Uniunea Europeană sau îmbunătățirea relațiilor cu regimul de la Tiraspol. Acestea sunt noile promisiuni ale aspiranților la fotoliul de președinte al Republicii Moldova.

Renato Usatîi zice că daca va deveni președinte, va propune o nouă formulă de dezvoltare economică, în care cetățeanul va lansa o afacere „fără a scoate bani din propriul buzunar”.

RENATO USATÎI, candidat desemnat de „Partidul Nostru”: "Orice persoană care vine cu inițiativa de afacere, va primi servicii de consultanță gratuite în centrele regionale de consulting. După aprobarea inițiativei, statul investește banii, iar omul muncește pentru a dezvolta afacerea în care este partener cu statul."

Iar Victoria Furtună a promis că dacă va ajunge președinte, primul ei pas va fi să se asigure că deputații și funcționarii se confruntă personal cu realitatea în care trăiesc pensionarii.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent: "Le voi lua cardurile bancare la toți deputații și funcționarii Guvernului. Să meargă la poștă și, împreună cu oamenii, alături de ei, să ridice acele 75 de mii de lei și să se uite în ochii fiecărui cetățean care primește două mii de lei."

Și Tudor Ulianovschi și-a anunțat cel de-al patrula angajament, pe care îl va îndeplini, dacă ajunge șef de stat.

TUDOR ULIANOVSCHI, candidat independent: "Principala preocupare a mea și a echipei mele este să construim o Moldovă puternică, unde familiile își vor putea câștiga existența aici, într-un mediu economic stabil. Voi promova inițiative legislative care să faciliteze dezvoltarea afacerilor inovatoare și a întreprinderilor de familie."

Maia Sandu zice că din funcția de președinte va pregăti Republica Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană până în... 2030.

MAIA SANDU, candidat PAS: "Vom continua o politică externă deschisă și activă ca țara noastră să aibă cât mai mulți prieteni de nădejde, să fie în continuare auzită și respectată în toată lumea, și în Vest, și în Est. Voi continua să mobilizez resurse financiare externe pentru dezvoltarea țării."

Iar Irina Vlah a anunțat că în calitate de președinte va aborda problema regiunii transnistrene.

IRINA VLAH, candidat independent: "Voi asigura o comunicare constantă la nivelul președintelui Republicii Moldova cu liderul regiunii transnistrene. Voi crea un grup de lucru bilateral care va identifica toate obstacolele din dialog și voi propune soluții concrete pentru eliminarea acestora."

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de CEC.

Opinia ta contează. Comentează!