Reținuți pentru vânzarea drogurilor
Social 2 octombrie 2024, 18:17 | 63

Sunt în plină desfășurare percheziții într-un dosar de abuz de serviciu și insolvabilitate fictivă. Este vizată o întreprindere fondată de o companie din Rusia, inclusă în lista sancțiunilor internaționale. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Doi tineri de 30 de ani au fost reținuți, fiind suspectați de vânzarea substanțelor narcotice. Polițiștii au stabilit că cei doi procurau droguri de diferite tipuri prin intermediul aplicației „Telegram” și prin tranzacții pe rețelele de plăţi electronice. Banii erau transferaţi pe alte conturi curente înregistrate în băncile comerciale din Republica Moldova pe numele persoanelor interpuse. În timpul perchezițiilor domiciliare în municipiul Chișinău a fost ridicat un laborator improvizat de creștere a drogurilor, obiecte destinate pentru consumul de droguri, ghivece cu plante de cannabis și telefoane mobile. Suspecții riscă până la 15 ani de închisoare.

Un bărbat de 40 de ani este bănuit că ar fi pus la cale o schemă prin care erau accesate ilegal date despre profilul mașinilor din Republica Moldova. Informațiile erau ulterior vândute persoanelor interesate. Datele pe care compania le obţinea ilegal se referă la modul în care mașinile au fost introduse în țară, asigurarea și revizia tehnică a acestora, kilometrajul parcurs sau proprietarii anteriori. Informaţiile erau plasate fără voie dintr-o bază de date cu acces restricționat, destinată procesării electronice a documentelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Ulterior erau vândute. În timpul percheziţiilor, oamenii legii au găsit peste 140 de mii de lei, zece mii de euro și 400 de dolari. A fost găsit și un portofel pentru criptomonede, înscrisuri de ciornă, precum și mai multe sisteme informatice.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale desfășoară percheziții într-un dosar de abuz de serviciu și insolvabilitate fictivă - infracțiuni care au cauzat prejudicii considerabile mai multor persoane și unor companii. Acțiunile vizează activitatea unei întreprinderi mixte, a cărei fondator este o companie din Rusia, inclusă în lista sancțiunilor internaționale. Procurorii PCCOCS urmează să revină cu date suplimentare despre acțiunile întreprinse.

Opinia ta contează. Comentează!