Prânzuri calde pentru nevoiași
Social 2 octombrie 2024, 15:44 | 67

Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare a lansat o nouă campanie socială în susținerea etnicilor bulgari din Republica Moldova. Săptămânal, 60 de prânzuri calde vor fi oferite vârstnicilor și persoanelor cu venituri mici din orașul Taraclia. Beneficiarii spun că se bucură de faptul că nu au fost lăsați în voia sorții.

Vestea despre noua campanie socială lansată de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare s-a răspândit cu repeziciune în orașul Taraclia. La sediul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei din localitate, pensionarii și oamenii cu venituri mici așteaptă cu nerăbdare să le fie oferite prânzurile calde gratuite.

SOFIA CHIOSE, asistent social, Taraclia: "Am în serviciu zece persoane, dintre care două vin singure să primească prânzurile, iar pentru celelalte le livrez eu. Mulțumim ARBOM pentru această opțiune. Bătrânii pe care îi ajutăm vor fi foarte bucuroși."

IVANA CAFIDJI, șefa Serviciului Asistență Socială Comunitară, Taraclia: "Până acum nu am avut un astfel de serviciu și sperăm că proiectul va fi de succes și va fi disponibil nu doar în oraș, dar se va extinde și în raion."

O parte din prânzurile calde oferite săptămânal va fi livrată de către asistenții sociali persoanelor vârstnice sau celor care nu se pot deplasa la Direcția Asistență Socială.

ALEXANDR BORIMECICOV, director ARBOM: "Efectul social al acestui proiect este că oferim prânzuri calde gratuit persoanelor în etate. În raionul Taraclia suntem singura organizație care desfășoară asemenea acțiuni pentru pensionari, pentru persoanele cu nevoi speciale, dar și pentru familiile numeroase. ARBOM a oferit ajutor la peste o mie de oameni din raionul Taraclia."

Campania este susținută de partenerul ARBOM - Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului. În ultimii doi ani, prin intermediul ASICS, au fost oferite peste 113 mii de prânzuri calde beneficiarilor din Chișinău, Strășeni și Soroca.

Opinia ta contează. Comentează!