Gala excelenței muzicale 2024
Social 2 octombrie 2024, 20:48 | 74

Teatrul „Mihai Eminescu” găzduiește în această seară cel mai important eveniment pentru comunitatea oamenilor de creație - Gala Excelenței muzicale 2024, ajuns la cea de-a VI-a ediție. Programul prevede oferirea premiilor celor mai reprezentativi muzicieni. Echipa noastră de filmare i-a surprins pe artiști în timpul repetițiilor.

OLESEA ȘEVCENCO, soția fostului ambasador al Ucrainei la Chișinău: "Pentru mine este și plăcere și onoare și responsabilitate mare, pentru că eu recunosc că premiul acesta nu se înmânează pentru mine personal ca soția ambasadorului Ucrainei care a lucrat aici patru ani la rând, dar totuși este ca recunoașterea pentru tot poporul ucrainean care acum luptă pentru independență, existență."

ALIONA TRIBOI, artistă: "Toată lumea care o să pășească pragul Teatrului „Mihai Eminescu” vor avea parte de un program divers, muzică foarte frumoasă interpretată de interpreți foarte valoroși și ai țării noastre. Iar eu o să mă bucur ca mamă pentru un premiu luat de fiica mea Ruxanda, abia așteptăm. Ea o să cânte o polcă la pian, după aceia o să recite o poezie semnată de mine și de tatăl său și după aceia o să facem un show noi două, un fel de ceartă între noi."

Organizatorii spun că va fi un spectacol de excepție.

MARIAN STÂRCEA, director artistic al Filarmonicii „Serghei Lunchevici”: "Diferă de celelalte ediții conform situației în care ne aflăm noi la moment. Aici avem alegeri, aici vecinii noștri luptă, au un război foarte dur și rău. Pe lângă asta cred că toate și pandemiile au influențat și ajungem la niște rezultate. Dar totuși valorile vor fi evidențiate la aceasta a VI-a ediție a festivalului și eu cred că lumea o să fie satisfăcută, mulțumită și cu speranțe pe viitor."

SVETLANA BIVOL, președintele Uniunii Muzicienilor: "În această seară vom avea 20 de nominați și mă bucur tare mult. În toate domeniile muzicii, e vorba de voce clasică, interpreți de muzică ușoară, populară, de regie muzicală, de management cultural, de descoperirea anului. De fiecare dată încercăm să descoperim tineri excepționali și în această seară vom avea două fete foarte bune."

Gala Excelenței Muzicale este organizată de Uniunea Muzicienilor în parteneriat cu Ministerul Culturii, dar și alți parteneri și a ajuns la ce-a de-a a VI-a ediție.

Opinia ta contează. Comentează!