Post Scriptum cu Alex Cozer: Motive de sărbătoare pentru Plahotniuc

Anul 2024 a început minunat pentru Plahotniuc. Deși luna ianuarie se încheie, sunt convins că acest Al Capone de Grozești încă sărbătorește. Și are suficiente motive să o facă. Motive pe care I le-a furnizat așa-zisa justiție moldavă. Pe care, se pare că, o controlează în continuare, în mare parte, așa cum o făcea și atunci când era diriguitorul acestui stat. Așadar, justiția patriei a dat la începutul acestui an lovitură după lovitură împotriva statului și în favoarea oligarhului fugar și a complicilor săi.

Spre exemplu, la începutul acestei săptămâni, purtătoarea de mantie judecătoreasca Ludmila Beșliu, de la celebra instanță de la Buiucani, accepta solicitarea avocaților lui Plahotniuc, de a conexa dosarul ce-l vizează privind jaful din sistemul bancar, la o altă cauză, în care mai sunt acuzate vreo 7 personaje. Ce înseamnă asta? Că principalul autor și beneficiar al furtului, Plahotniuc, va fi judecat într-o cauză cu alți 7 complici de-ai săi. De ce a cerut asta Plahotniuc? Pentru că, în ședințele de judecată nu se va mai examina doar speța în care e el acuzat, ci și toți restul. Acum, doar imaginați-vă că la fiecare ședință va cere o amânare un avocat al unuia dintre inculpați, sau se va îmbolnăvii altul, sau nu se va prezenta al treilea. Asta înseamnă tergiversare la nesfârșit. Adică exact ceea ce își dorește Plahotniuc.

Apoi, o altă ocupantă a funcției de judecător, Angela Catană, tot de la Buiucani, desigur, a decis, la solicitarea avocaților lui Drăguțanu, Sturzu și alți foști conducători ai Băncii Naționale de pe vremea jafului din sistemul bancar, că BNM va fi civilmente responsabilă în acest caz. Adică, dacă într-un final alde Drăguțanu primesc meritata sentință de condamnare, prejudiciile le va plăti Banca Națională. Vă imaginați absurdul? Ăștia au furat rezervele Băncii Naționale și tot Banca Națională va achita prejudiciile acțiunilor lor. Minunat, nu?

Ei, și acum vreo 2 zile, deja la Curtea de Apel Chișinău, s-a mai comis una. Oleg Sternioală, una dintre cele mai odioase figuri pe care le-a furnizat vreodată justiția patriei, și-un stâlp de bază al lui Plahotniuc în capturarea statului, a fost declarat nevinovat, dom’le. Vă mai amintiți cum, în 2019, Sternioală a fost reținut, fiind acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari? Ei bine, decizia Consiliului Superior al Magistraturii, prin care procurorii au primit accept de a face percheziții la Sternioală și de a-l reține, a fost acum anulată. De cine? De către un complet format din celebrele Ecaterina Palanciuc, Veronica Negru și Ina Dutca, adică exact aceleași care, la sfârșitul anului trecut, anula decizia Comisiei Situații Excepționale prin care partidul Șansă al lui Șor era exclus din alegerile locale.

Să mai amintesc și ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cu Blonschi al lui Andronachi? Sau chiar cu Andronachi, cel care deja e absolut liber și s-a pus pe scheme precum în vremurile bune, bune pentru el, din perioada lui Plahotniuc?

Sunt absolut convins că nu e vorba de niciun fel de coincidență în faptul că aceste decizii sfidătoare au fost date în decurs de doar câteva zile. Este clar și un semnal transmis de Plahotniuc, că el se află în continuare la butoane. Și la cât de dezastruos decurg lucrurile în acest sistem de justiție, să nu ne mire dacă vine oligarhul în curând acasă. Pentru că, judecătorii oricum îi satisfac toate cererile. Important să găsească un preot garant și un judecător uman în raport cu infractorii bănoși. Și problemele I se vor rezolva.

Grav și trist mai este și că, după ce premierul Recean a pomenit în ultima ședință de Guvern de unele dintre aceste isprăvi, asociația judecătorilor iar a sărit ca arsă. Și i-a cerut premierului să nu mai pomenească nume de judecători. În fond, pe unde au și ei dreptate. Pentru că, ce folos că Recean le-a numit anterior pe cele trei tipe de la Curtea de Apel, că ele iată, au recidivat acum, în cazul Sternioală.

Le este exact în cot lor de faptul că guvernanții îi mai pomenesc uneori. Ei își văd de treabă nestingheriți. Deci, e evident, că așa nu merge, domnilor și doamnelor de la guvernare.

Post scriptum cu Alex Cozer: Gazprom, pierderi de miliarde

16 ianuarie 2025, 21:04

Pentru a înțelege mai bine situația așa-zisei crize umanitare din stânga Nistrului,...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Situație critică în Stânga Nistrului

14 ianuarie 2025, 20:49

Pe lângă faptul că majoritatea cetățenilor din stânga Nistrului au ajuns să...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Interferențele fără precedent ale Rusiei și oligarhilor în procesul electoral

19 decembrie 2024, 21:16

Iată că se fac exact 2 luni de la referendumul constituțional privind aderarea...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Funcționari de la primărie, reținuți

17 decembrie 2024, 20:27

Doi funcționari ai Primăriei Chișinău și mai mulți reprezentanți ai unor companii...

Post Scriptum cu Alex Cozer: S-au găsit „vinovații”

5 decembrie 2024, 21:37

S-au găsit vinovații. Ei sunt Parlicov și Tofilat. Jos cu ei! Premierul Dorin...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Când nu există, crizele sunt inventate

28 noiembrie 2024, 20:38

Atunci când nu există crize, ele trebuiesc inventate. Pe scurt, cam așa putem...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Nichiforciuc, invitat la consultări

19 noiembrie 2024, 23:54

Au trecut alegerile. Guvernanții ne-au spus că au auzit durerile poporului și...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Dodon, prins din nou cu minciuna

14 noiembrie 2024, 21:56

Imediat după scrutinul din 3 noiembrie, mai mulți indivizi nemulțumiți de rezultat,...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Eterna reformă a justiției

12 noiembrie 2024, 20:47

În țara noastră de necesitatea reformelor în justiție se vorbește deja de decenii....

Opinia ta contează. Comentează!