Jurnalul orei 17, 24 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 24 octombrie 2024, 19:38 | 249

Prezentat de Vasile Luchianu

Cinci persoane au fost ucise şi cel puțin 20 au fost rănite ieri într-un atac asupra sediului unei companii din industria de apărare a Turciei, lângă capitala Ankara. Atacatorii au fost uciși. Cel mai probabil, sunt membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan, a transmis ministrul turc de Interne. Atacul nu a fost încă revendicat.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat joi că ţara sa „nu va sta cu braţele încrucişate” în faţa desfăşurării de trupe nord-coreene în Rusia pentru posibila lor utilizare ulterioară în războiul din Ucraina, informează AFP. Ieri, Washingtonul a confirmat informaţiile furnizate de Coreea de Sud asupra desfăşurării a 3.000 de soldaţi nord-coreeni în estul Rusiei.

Cu puțin timp înainte de vacanța de toamnă, 40 de elevi ai Liceului „Elena Alistar” din Chișinău au fost instruiți în domeniul bazelor securității vieții. Lecțiile s-au dat la „Școala Securități”, creată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Tinerii au aflat cum se acordă primul ajutor sau cum să reacționeze în caz de cutremur și incendii. Un epizod special al instruirii a fost „stingerea focului”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie