Sate și orașe în proces de modernizare
Social 18 octombrie 2024, 20:36 | 202

Când vorbim despre Uniunea Europeană ne gândim la oportunități, sprijin, încredere și siguranță. Despre aceste puncte de reper se vorbește în ultima perioadă și prin satele sau orașele din Republica Moldova. Un exemplu este și orașul Fălești, care a beneficiat de un proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, iar în satul Mărăndeni a fost creată Casa comunitară pentru persoane cu dizabilități mintale, unde sunt încadrate șase persoane.

În ultimii ani, în localitățile din raionul Fălești au fost investite peste 30 de milioane de lei, făcând posibilă inițierea a peste 40 de proiecte. Printre acestea se regăsește și „Casa Comunitară pentru persoane cu dizabilități mintale” din satul Mărăndeni - o soluție pentru evitarea plasării în instituții rezidențiale.

LUDMILA JALBĂ, președintele Asociației „Eternitate”: "Este un serviciu destinat pentru maxim șase persoane cu dizabilități mintali din raionul Fălești. Este o casă obișnuită. Dacă ai trece pe la poartă nici nu ți-ai da seama că este un serviciu."

Din satul Mărăndeni mergem în orașul Fălești, unde mulțumită blocului comunitar a fost implementat un proiect de o importanță majoră.

ALEXANDRU SEVERIN, primarul orașului Fălești: "În urma implementării acestui proiect, orașul Fălești aproape 99% a fost conectate la sursa de apă. Costul total al proiectului este de 38 milioane lei. Din acestea, 34 de milioane lei sunt bani din fondurile europene, alocați de GIZ Germania, iar 3,5 milioane de lei a fost contribuția primăriei orașului Fălești."

Ce spun oamenii despre implementarea proiectelor cu bani europeni, aflați sâmbătă, de la 19:00, la „Jurnalul săptămânii”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie