Tudor Gîrbu, în vizorul ANI
Justiţie 7 august 2024, 20:14 | 440

Șeful interimar al întreprinderii municipale „Spații Verzi”, Tudor Gîrbu, riscă să-și piardă funcția după ce Agenția Națională pentru Integritate i-a depistat o avere nejustificată de peste 300 mii de lei. Conform actului de constatare, ANI a identificat o diferență semnificativă între averea, veniturile și cheltuielile lui Tudor Gîrbu, și a familiei sale raportate pentru perioada 2022-2023. Cel vizat refuză să comenteze situația.

Agenția Națională pentru Integritate a stabilit că diferența de avere a fost acumulată în perioada, în care Tudor Gîrbu a ocupat funcții publice, inclusiv cea de consilier al primarului municipiului Chișinău și de director interimar al întreprinderii municipale „Spații Verzi”.

Cazul va fi trimis în instanță pentru a solicita confiscarea averii nejustificate conform legii. În plus, după ce actul de constatare devine definitiv, Tudor Gîrbu va fi suspendat din dreptul de a ocupa funcții publice pentru trei ani și va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor interzise să ocupe funcții publice.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Purtătorul de cuvânt al întreprinderii municipale „Spațiil Verzi”, Victor Nichituș, ne-a declarat că Tudor Gîrbu refuză să facă declarații în acest context.

Opinia ta contează. Comentează!