Cer menținerea arestului pentru Ciochină
Justiţie 16 august 2024, 20:20 | 850

Procurorii au cerut încă 30 de zile de arest în cazul lui Nicanor Ciochină, cercetat penal că a accidentat mortal un băiat de 14 ani la instrarea în satul Boldurești, raionul Nisporeni. Inculpatul pledează în continuare nevinovat. Instanța a purces la audierea mamei băiatului decedat, dar și a martorilor în acest caz. Femeia a povestit cum a aflat despre decesul copilului său.

Acuzatorul de stat, Alexandru Botnari, a cerut instanței prelungirea arestului preventiv în privința fostului primar al satului Boldurești, Nicanor Ciochină. Potrivit lui, măsura este una necesară pentru ca învinuitul să nu poată influența martorii. Avocatul lui Ciochină, Dumitru Buliga, consideră că măsura preventivă este nejustificată.

DUMITRU BULIGA, avocatul lui Ciochină: "Noi stabilim adevărul, noi vrem cât mai repede să se stabilească adevărul. Eu evident nu pot avea o altă poziție procesuală decât să solicit respingerea acestui demers. Am solicitat liberarea provizoriu sub control judiciar cu stabilirea setului de obligații privind articolul 191 Cod de procedură penală care să prevină presupusele riscuri ale domnului procuror invocate formal în demers."

În cadrul ședinței de judecată a fost audiată și mama băiatului decedat.

DUMITRU BULIGA, avocatul lui Ciochină: "Credeam că doamna totuși va distorsiona circumstanțele cauzei. Mi-a părut foarte bine că dumneaei a spus cel puțin în ședința de astăzi adevărul și a comunicat instanței cum ați văzut și dumneavoastră în ședința de judecată că la data de 19 februarie 2024 fiul ei a fost tamponat de un mijloc de transport de culoare neagră, de culoare închisă. Așa a declarat dumneaei în cadrul ședinței, că așa i-a comunicat martorul ocular de la fața locului."

Tot astăzi, participanții la proces au purces la audierea martorilor.

DORIN PODLISNIC, avocatul părții vătămate: "Astăzi a început audierea lui Mihai Beșliu de 14 ani decedat în urma accidentului rutier. Nu am finalizat audierea, suntem la etapă de întrebări după ce ultimul a făcut declarații, pentru că toate părțile au dreptul să pună întrebări. Eu am rămas puțin șocat de poziția apărării inculpatului că inițial au început cu o versiune că e cu totul altă mașină. Astăzi băteau că copilul ar fi avut tentative și tendințe suicidale, ceea ce este o aberație absolut."

Avocatul mamei copilului are o altă versiune a celor întâmplate și spune că declarațiile lui Ciochină sunt aberații, iar acestea nu pot fi probate.

DORIN PODLISNIC, avocatul părții vătămate: "Copilul a fost lovit pe contrasens pe banda opusă de deplasare a mijlocului de transport. Dacă mijlocul de transport își continua drumul pe banda sa regulamentar, copilul nu era să fie lovit, el a fost lovit pe contrasens. Dacă avea de gând copilul să se arunce sub mașină, eu nu cred că acel copil avea să presupună că șoferul cumva își schimba banda de deplasare. Este o aberație în totalmente, care trebuie exclusă."

Primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, este învinuit că pe 19 februarie a lovit mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la locul faptei. El riscă până la șapte ani de închisoare. Înainte de a fi primar, Ciochină a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, iar fratele acestuia este în prezent adjunct al șefului Procuraturii Nisporeni.

Opinia ta contează. Comentează!