Gimnaziul din satul Svetlîi, o localitate în municipiul Comrat, are acum condiții mai bune pentru practicarea sportului
Social 13 septembrie 2024, 17:44 | 145

Gimnaziul din satul Svetlîi, o localitate în municipiul Comrat, are acum condiții mai bune pentru practicarea sportului și desfășurarea orelor de educație fizică. Totul a fost posibil datorită sprijinului oferit de Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova, cu implicarea Federației Moldovenești de Fotbal. Elevii care practică „sportul rege” au la dispoziție un teren mai rar întâlnit pe aceste locuri.

SVETLANA BOIADJI, directorul Gimnaziului Svetlîi: "Acest teren a fost așteptat de multă lume. Am așteptat mai bine de 20 de ani ca acest teren să fie amenajat. Suntem bucuroși, în special copiii, pentru că atunci când sunt create asemenea condiții, poți promova modul sănătos de viață și să-i convingi să practice sportul. Astfel, vor fi mai sănătoși și mai fericiți."

ALEXANDR BORIMECICOV, director ARBOM: "Acest teren nu ar fi fost amenajat și construit, dacă ARBOM nu ar fi avut un asemenea partener de încredere, precum Federația Moldovenească de Fotbal. Datorită acestei colaborări am reușit să construim și să amenajăm acest teren minunat, care va putea fi utilizat o perioadă îndelungată și de care se va bucura nu doar actuala generație din Gimnaziul din Svetlîi, dar și cea viitoare."

OLEG CRIVOI, reprezentant FMF: "Federația Moldovenească de Fotbal sprijină mereu asemenea proiecte sociale, dar și sportive. Pentru noi este important să avem o generație sănătoasă."

PLAMEN MILANOV, președintele Consiliului ARBOM: "Mă simt împlinit pentru că am reușit să ducem la bun sfârșit încă un proiect cu susținerea ARBOM."

Cel mai mult s-au bucurat de acest teren de fotbal elevii din Svetlîi, care până acum petreceau orele de sport sau jucau fotbal pe un teren din parcul din localitate, care nu este tocmai aproape de școală.

ARTIOM CHIRIAC, elev, Gimnaziul Svetlîi: "Am urmărit cum s-a construit acest teren, până a fost așternut gazonul. Când treceam pe aici cu prietenii mei ne imaginam cum vom juca fotbal. Am așteptat mult acest teren."

ARTIOM MARCHELI, elev, Gimnaziul Svetlîi: "Până acum făceam antrenamente în parc, pentru că acolo tot este un teren de fotbal. Vom avea grijă de acest teren și nu vom lăsa pe cineva să-l deterioreze."

ILIA POPUROV, profesor de sport, Gimnaziul Svetlîi: "Am așteptat mult acest proiect. Trebuie să apreciem efortul depus și să avem grijă de acest teren."

Terenul de fotbal de la Gimnaziul din satul Svetlîi nu este singurul proiect din domeniul sportului, realizat cu implicarea Asociației pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova. În luna iulie, în satul Parcani din stânga Nistrului, localitate în care locuiește una dintre cele mai mari comunități de etnici bulgari din Republica Moldova, în colaborare cu Ambasada Bulgariei și cu sprijinul Asociației pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova, a fost dat startul construcției unui nou stadion. Lucrările de amenajare urmează a fi terminate în această toamnă.

Opinia ta contează. Comentează!