Alegerile, între speranță și scepticism
Politic 25 septembrie 2024, 20:30 | 798

În raionul Nisporeni, pregătirile pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie sunt în plină desfășurare. Opiniile locuitorilor din raion sunt împărțite. Unii își doresc un viitor european și schimbări majore, iar alții sunt sceptici și nu au așteptări prea optimiste. Așa sau altfel, cei mai mulți spun că participarea la vot este esențială.

CĂLIN JUCOVSCHI, reporter Jurnal TV: "De această dată suntem în raionul Nisporeni. Și aici, opiniile privind necesitatea referendumului și desfășurarea alegerilor prezidențiale sunt diferite. Unii își doresc un viitor prosper doar în Uniunea Europeană, iar alții sunt cel puțin sceptici în această privință."

Unii oamenii din raionul Nisporeni ne-au spus că își doresc schimbări majore în urma alegerilor și referendumului din octombrie. Potrivit lor, cel mai important lucru este ca Republica Moldova să nu se abată din drumul său spre Uniunea Europeană.

Alții vor merge la votare, dar sunt sceptici în privința referendumului.

Pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie au fost constituite 2.221 de secții de votare. Dintre acestea, 234 de secţii vor fi deschise peste hotarele Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!