Doi bărbați din capitală au fost arestați pentru 30 de zile, fiind suspectați de trafic de droguri în cantități deosebit de mari
Social 24 octombrie 2024, 17:49 | 139

Doi bărbați din capitală au fost arestați pentru 30 de zile, fiind suspectați de trafic de droguri în cantități deosebit de mari. Din locuințele suspecților au fost ridicate circa 20 de kilograme de stupefiante în sumă de 15 milioane de lei. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Trei bărbați au fost depistați de ofițerii de patrulare în timp ce conduceau mijloacele de transport în stare de ebrietate. Cazurile au fost înregistrate în raionul Strășeni. Unul dintre aceștia, un bărbat de 42 de ani, nu avea permis de conducere. Șoferul a fost oprit în localitatea Sireți în timp ce conducea haotic. Rezultatul testului Drager a arătat o concentrație de 0,98 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. În satul Recea a fost tras pe dreapta un al șofer beat, un bărbat de 53 ani. Testul alcoolscopic a indicat o concentrație de 0,85 mg/l vapori în aerul expirat. Ce-al de-al treilea conducător auto beat a fost prins la Scoreni. Este vorba despre un tânăr de 26 ani. Rezultatul testului Drager a indicat 1,17 mg/l vapori în aerul expirat.

Un bărbat de 43 de ani a fost transportat la spital, după ce s-a izbit violent cu automobilul într-un troleibuz de pe linia 21, care circula pe strada Mihai Viteazul din Chișinău. Șoferul troleibuzului, un bărbat de 42 de ani, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Poliția a inițiat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Polițiștii au reținut doi bărbați, de 26 și 43 de ani din capitală, suspectați de trafic de droguri în cantități deosebit de mari. La domiciliul celor doi au fost descoperite aproximativ 20 de kilograme de substanțe narcotice. Unul dintre suspecți călătorea frecvent în străinătate pentru a prelua cantități mari de droguri de la un alt membru al grupării criminale, după care le camufla în colete și le trimitea în Republica Moldova. În țară, celălalt suspect le împărțea în pachețele mici și le depozita în ascunzători. Printre drogurile depistate sunt zece kilograme de marijuana, cinci kilograme de hașiș, mefedronă, cocaină, comprimate Ecstasy și ciuperci halucinogene. Bărbații riscă până la 15 ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!