Ședință amânată în cazul Cotorobai
Justiţie 16 august 2024, 20:14 | 268

Ședință amânată în cazul fostului polițist, Gheorghe Cotorobai, principalul suspect de răpirea, violul și omorul tinerei Ana-Maria. Ședința de judecată nu a avut loc deoarece rudele victimei au fost în imposibilitate de a se prezenta în instanță. Inculpatul nu-și recunoaște vina, iar avocatul acestuia pune la îndoială rezultatele probelor biologice prezentate de acuzare.

În cadrul ședinței, avocatul lui Gheorghe Cotorobai urma să prezinte lista probelor care ar demonstra nevinovăția clientului său.

Gheorghe Cotorobai nu-și recunoaște vina și pledează nevinovat. Apărătorul acestuia crede că învinuirea adusă bărbatului este o greșeală. Mai mult, Cotorobai ar fi gata să treacă testul poligraf.

VLADISLAV TELEBA, avocat: "- Totuși, procurorii spun că au fost efectuate mai mult expertize, inclusiv cea psihiatrică. - Psihiatrică nu-i cea mai vorbitoare. Cea mai importantă este cea biologică, de examinare a probelor anume din domiciliul lui Gheorghe Cotorobai, iar după cum susține acuzarea, au fost găsite urme a decedatei Ana-Maria. Întrebarea din partea apărării care va apărea în urma examinării acestor probe este cum au fost ele dobândite și veridicitatea lor. - Dar sunt imagini video din care se vede că domnul Cotorobai duce victima la domiciliul său. - În imaginile video care au fost ridicate de la camerele de luat vederi de la domiciliul lui Cotorobai se vede o persoană de gen feminin care după corpolență nu coincide cu Ana-Maria. În mașina lui a urcat o altă persoană, de o altă corpolență, de o altă vârstă și nu era gravidă."

De cealaltă parte acuzatorul de stat, Vladislav Boșcănean, susține că are probe suficiente pentru o sentință de condamnare.

VLADISLAV BOȘCĂNEAN, procuror: "- Noi am prezentat probele care vin să demonstreze comiterea unei fapte infracționale. Asupra vinovăției acestuia se va expune instanța de judecată. - Până acum învinuitul nu a făcut declarații? - Nu. Odată ce nu a făcut declarații nu putem spune dacă-și recunoaște sau nu vina. Acesta s-a folosit de dreptul său procesual de a nu da declarații."

Tragedia s-a produs la începutul lunii aprilie. Tânăra, care era însărcinată în șase luni, a urcat într-o mașină de ocazie la Orhei și a dispărut fără urmă. La volanul automobilului se afla Gheorghe Cotorobai, spun procurorii. După opt zile de căutări, corpul neînsuflețit, cu semne de moarte violentă, a fost găsit la 21 de kilometri de satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, unde locuiește suspectul. În timpul perchezițiilor, oamenii legii au identificat în locuința bărbatului mai multe lucruri care ar aparține unor femei. Dacă va fi găsit vinovat, Gheorghe Cotorobai riscă detenție pe viață. După acest incident, noțiunea de femicid, cea mai gravă formă de violență împotriva femeii, a fost introdusă în legislația națională.

Opinia ta contează. Comentează!