Chicu, lansare de campanie la CC
Politic 23 septembrie 2024, 20:20 | 162

S-a lansat în campania electorală și fostul premier Ion Chicu, candidat al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei pentru funcția de președinte. Evenimentul a avut loc în fața Curții Constituționale. Potrivit lui Chicu, „alegerile prezidențiale constituie exercițiul cel mai important pentru țară în următorii patru ani”.

Ion Chicu a ales pentru campania sa sloganul „Împreună pentru Țară!”. Ca și alți concurenți electorali, el a prezentat în cadrul evenimentului echipa sa și a enumerat mai multe priorități.

ION CHICU, candidat la prezidențiale: "Ne vom preocupa de promovarea unei politici externe în interesul național al țării noastre și implementarea agendei de integrare europeană, respectând interesele naționale ale Republicii Moldova și în baza unei susțineri din partea majorității cetățenilor țării, exprimată printr-un referendum național, la finalul procesului de negocieri, atunci când sunt clare condițiile de aderare."

Ion Chicu a declarat că nu ar fi acceptat niciodată să concureze pentru o funcție atât de responsabilă cum este cea de președinte dacă nu ar fi avut pregătirea necesară, încrederea în forțele proprii și potențial, dar și susținerea colegilor săi.

ION CHICU, candidat la prezidențiale: "Dezvoltarea economiei naționale, sursa de bază a locurilor de muncă și a salariilor suficiente pentru o viață decentă aici în țară, investiții în infrastructura publică, reducerea impozitelor pe salarii cum am mai făcut-o, liberalizarea activităților economice cum am mai făcut-o și garantarea securității investițiilor private, sunt soluții de bază pentru crearea locurilor de muncă bine plătite."

În discursul său, Ion Chicu a mai promis stoparea plecării oamenilor din Republica Moldova și ameliorarea situației demografice. Candidatura lui Ion Chicu a fost înregistrată de Comisia Electorală Centrală sâmbătă, 21 septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!