Ulianovschi, în Campanie Electorală
Politic 30 septembrie 2024, 21:00 | 134

S-a lansat în campania pentru prezidențiale și candidatul independent Tudor Ulianovschi. Acesta a declarat că împreună cu echipa sa poate face din Republica Moldova un stat prosper. „E nevoie de schimbare, de fețe noi la conducere, de oameni credibili și competenți, cărora le pasă de nevoile cetățenilor”, a punctat Ulianovschi. În alt context, el a dat asigurări că este un negociator remarcabil și poate reprezenta interesele cetățenilor la nivel internațional.

Tudor Ulianovschi a prezentat zece priorități ale echipei sale, printre care pacea, securitatea și educația. Candidatul a promis că imediat ce va deveni președinte, va numi în funcție un consilier prezidențial responsabil de monitorizarea procesului privind negocierea cu UE, de către Guvern.

TUDOR ULIANOVSCHI, desemnat de către adunarea cetățenilor: "Noi suntem echipa care poate construi o Moldova normală, demnă și prosperă. În calitate de viitor președinte al Republicii Moldova, mă angajez să apăr Constituția Republicii Moldova, să asigur pacea și securitatea, să promovez o politică externă echilibrată, care să deschidă noi piețe de desfacere pentru produsele moldovenești."

Ulianovschi spune ca va elabora programe atractive pentru cetățenii Republicii Moldova stabiliți în străinătate, pentru a-i convinge să revină acasă. În plus, candidatul își propune să promoveze inițiative legislative menite să contribuie la crearea a noi locuri de muncă și creșterea veniturilor populației. Acesta mai promite și redeschiderea universităților.

TUDOR ULIANOVSCHI, desemnat de către adunarea cetățenilor: "Educația este una dintre prioritățile mele de bază, deoarece o națiune care nu investește în educație, este una pierdută în maxim zece ani. Eu voi insista pe redeschiderea universității Agrare din Republica Moldova, fiindcă Moldova depinde de economia agricolă în republica noastră."

Tudor Ulianovschi este diplomat, fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Pavel Filip. Tudor Ulianovschi a fost înregistrat în calitate de candidat pentru funcția de președinte în data de 24 septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!