Toți cei patru candidați pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS au fost admiși la etapa interviului
Justiţie 11 septembrie 2024, 15:35 | 331

Toți cei patru candidați pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au fost admiși la etapa interviului, programată pentru 9 octombrie. Este vorba despre Victor Furtuna, Alexandru Machidon, Andrei Mațco și Ion Neguriță.

Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat marți, 10 septembrie, că au fost examinate dosarele candidaților și s-a decis că „cei patru candidați au întrunit criteriile de eligibilitate”, fiind promovați pentru etapa interviului.

Fiecare candidat va avea la dispoziție o oră pentru a prezenta conceptul de management și dezvoltare instituțională și a răspunde la întrebări. În cadrul interviului, Comisia specială va evalua candidații inclusiv prin prisma competențelor profesionale ale acestora în domeniul contracarării criminalității organizate și cauzelor speciale. Interviurile candidaților vor fi publicate online îndată după încheierea ultimului interviu, se arată într-un comunicat emis de CSP.

Pe 24 iulie, Consiliul Superior al Procurorilor a lansat concursul pentru selectarea candidatului pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS. Au depus dosarele de participare patru persoane - Victor Furtuna, procuror-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Alexandru Machidon, adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, avocatul Andrei Mațco și procurorul șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni, Ion Neguriță.

Opinia ta contează. Comentează!