Și-au unit forțele ca să ajute doi copii
Social 17 octombrie 2024, 21:08 | 605

Au marcat Ziua Internațională a Bucătarului cu gândul la cei care au nevoie de ajutor. Vorbim despre elevii școlii profesionale din comuna Bubuieci care au preparat mai multe bucate și le-au vândut în scop caritabil. Tinerii s-au gândit să facă un gest de susținere pentru Maxim și Gabriela Sava, doi copii care suferă de o boală genetică și nu pot să meargă sau să se joace cu semenii lor. Târgul a fost organizat chiar de ziua lui Maxim, care astăzi împlinește patru ani.

Această femeie care a venit la târgul de caritate a cumpărat mai multe dulciuri preparate de elevii școlii profesionale. Spune că le va oferi unei alte persoane care a fost externată recent din spital. Femeia se bucură că astfel poate să ajute trei persoane.

Tinerii bucătari sunt fericiți și mândri pentru că au reușit să vândă toate produsele în doar o oră.

ZINAIDA SAJIN, director, Școala Profesională, Bubuieci: "Bucătarii au pregătit cu pasiune, dulciuri, plăcinte. Vedeți că acolo sunt bucătari care pregătesc și frigărui. Astăzi vor comercializa aceste produse, iar banii vor fi dăruiți."

Maxim și Gabriela Sava suferă de Parapareză Spastică Ereditară tip 56. Aceasta este o boală neuro-degenerativă care afectează celulele nervoase responsabile de mișcarea voluntară, fapt ce nu le permite copiilor să stea așezați, să se joace, să meargă sau să facă alte activități specifice vârstei lor. Din suma totală necesară pentru tratament, un milion și 200 de mii de euro, părinții au reușit să colecteze mai puțin de 300 de mii de euro.

MARCELA SAVA, mama copiilor: "Sunt zile în care absolut noi nu primi nici o donație. Când vine o donație de 50 de lei, mie îmi pare că sunt cinci mii acolo. Adică, orice bănuț e extrem de important. Puțin cu puțin adunăm grămadă. Îndemnă oamenii să nu creadă că ar trebui să doneze sume mari. Orice 10,20 de lei, chiar și acel euro. Imaginați-vă, o mulțime de oameni adică se adună."

ADRIAN SAVA, tatăl copiilor: "Suntem bucuroși că în baza acestor organizări lumea ne vede, se mai publică cazul nostru și poate lumea o să se mobilizeze și să ne ajute care și cu cât poate. Noi suntem bucuroși. Sunt aproape 300 de sunt 285 de mii. Cum colectăm suma, noi automat mergem la tratament."

În urma Târgul de Caritate „Împreună prin Bunătate”, au fost colectate peste 25 de mii de lei, bani care vor fi oferiți pentru tratamentul lui Maxim și Gabriela. Telespectatorii care vor să-i ajute pe cei doi copii, pot face donații pe contul bancar afișat pe ecran.

Opinia ta contează. Comentează!