Au adus un omagiu vinului
Social 7 octombrie 2024, 21:12 | 113

Pe parcursul a două zile, locuitorii și oaspeții Chișinăului au făcut prezență masivă în Piața Marii Adunări Naționale, unde s-a desfășurat cea de-a XXIII-a ediție a Zilei naționale a vinului. Oamenii au savurat o gamă variată de vinuri, care mai de care, din recolta curentă și nu doar. În acest an, lozinca Festivalului a fost „Vinul nostru uimitor de bun”. Tonul unei bune dispoziții l-a dat ansamblul de dans „Hecenii”.

Anul acesta, evenimentul a fost susținut de 99 de producători de vinuri, un număr record, potrivit organizatorilor.

VASILE ȘORONGA, director departament vânzări vinărie: "Astăzi bucurăm ochii oamenilor și papilele gustative cu vinuri de calitate, spumant și divinuri. Suntem lideri în producerea băuturilor tari, cum ar fi divinurile din Republica Moldova."

RUXANDA LIPCAN, coproprietar cramă: "Avem foarte multe vinuri din game ediție limitată, cum ar fi Barbaro, Fume Blanc, gama Illustro, Illustro alb și Illustro roșu la fel sunt foarte apreciate."

DAN PRISĂCARU, proprietar cramă: "Cu vinuri albe, cu vinuri roșii, cu rose. Avem o fetească regală pe care am denumit-o Albă Împărăteasă, un vin extraordinar pentru zilele de octombrie când lumea mai mult bea vinurile roșii. E un vin alb foarte aromat deoarece e cald."

ELENA BELOUS, manager dezvoltare vinărie: "Avem cel mai bun vin Sauvignon, unul printre cele mai bune vinuri Sauvignon Blanc din Republica Moldova și astăzi l-am adus să facem sărbătoare pentru oaspeți, pentru invitați, pentru consumatori. Este vinul numărul unu ales cu suflet și inima atât în Republica Moldova, cât și în România."

SERGIU PINZARI, director-comercial vinărie: "Aici în piață avem foarte multe vinuri noi, avem și divinuri, avem vinuri cât albe, atât rose și roșii, maturate, proaspete, o gamă foarte variată."

Ediția din acest an a pus accent pe evoluția continuă a industriei și angajamentul de a produce vinuri de calitate excepțională.

ŞTEFAN IAMANDI, director, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului: "Ziua Naţională a Vinului este sărbătoarea care ne aduce aminte că vinificaţia este înscrisă în ADN-ul nostru, este înrădăcinată în tradiţia şi istoria noastră. Sectorul vitivinicol este mai mult, decât o industrie construită în jurul vinului Moldovei. Este legătura dintre trecut şi viitor."

VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare: "Moldova şi cu viţa de vie este un tot întreg şi este istoria noastră care ne duce faima peste hotare şi ne face să fim mândri de această parte a economiei noastre naţionale."

Ziua Națională a Vinului a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul partenerului strategic USAID Moldova și Fondul American pentru Întreprinderi Ucraina-Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie