CIOLACU: Rusia nu este nicio garanție pentru Republica Moldova
Social 4 octombrie 2024, 15:15 | 150

Rusia va aduce Republica Moldova în zona izolării și a sărăciei, iar Moscova nu va aduce nici securitate, nici dezvoltare. Declarațiile au fost făcute de șeful guvernului de la București, Marcel Ciolacu, după întrevederea cu premierul Dorin Recean, la Chișinău. Oficialul român a menționat că Republica Moldova poate conta pe sprijinul constant al Bucureștiului. Drept dovadă, astăzi, a avut loc și ceremonia de predare a 20 de microbuze școlare din partea Guvernului României.

MARCEL CIOLACU, prim-ministrul României: "Nu putem vorbi despre Republica Moldova decât în interiorul Uniunii Europene. Rusia nu este nicio garanție pentru Republica Moldova. Rusia va duce Republica Moldova în zona izolării Republicii Moldova, în zona sărăciei, nu va aduce nici securitate, nici dezvoltare."

Premierul Dorin Recean a menționat că aprofundarea parteneriatului dintre Republica Moldova și România în domeniile economic, comercial și de infrastructură reprezintă o garanție pentru accelerarea procesului de integrare europeană.

DORIN RECEAN, prim-ministrul României: "România este un susținător fidel al cetățenilor Republicii Moldova. O vedem în cele peste 1000 de grădinițe renovate în întreaga țară, dar și în bursele pentru mai mult de 2500 de elevi și studenți din Republica Moldova, care studiază în liceele și universitățile din România."

Opinia ta contează. Comentează!