Sute de profesori și educatori din Chișinău au avut parte de un concert dedicat zilei lor profesionale, marcată anual pe 5 octombrie
Social 4 octombrie 2024, 18:17 | 57

Sute de profesori și educatori din Chișinău au avut parte de un concert dedicat zilei lor profesionale, marcată anual pe 5 octombrie. În partea festivă a evenimentului au fost premiați câștigătorii concursurilor „Pedagogul anului” și „Diriginte, drag părinte”. Unii dascăli ne-au mărturisit că și-au dorit să îmbrățișeze acest domeniu încă din copilărie.

ANA GHEORGHIȚĂ, profesoară la Liceul „Principesa Natalia Dadiani“: "Încă din copilărie, de atunci de când mă jucam de-a școala, de aici vine tot. Am fost îndrumată și de o profesoară, diriginta mea de clasă ca să îmbrățișez această profesie și îmi place."

ALINA IORDACHI-URECHE, profesoară la un centru de creație: "Mă bucur că sunt pedagog, pentru că sunt alături de copii și asta este cel mai important, pentru că tu, cât de puțin, poți să influențezi viitorul unui copil. Educația este și a stat la baza tuturor, pentru că un popor needucat este un popor sărac. De aceea, ar fi bine să investim în copiii noștri, să investim în viitorul nostru și în ziua de mâine."

RODICA SLIVCA, profesoară de istorie, Centrul Tinerilor Turiști: Profesia de profesor este o vocație. Cred că asta mi s-a moștenit din părinți, bunei pentru a alege profesia de profesor și o iubesc foarte mult."

BORIS MIHĂILĂ, profesor de arta vorbirii, Centrul Tinerilor Turiști: "Profesia de pedagog este ceva nobil. Avem prilejul să învățăm și noi ceva de la copii, nu doar să le predăm noi. Și este o simbioză de a învăța în permanență."

În cadrul evenimentului au fost premiați câștigătorii concursurilor municipale „Pedagogul Anului” și „Diriginte, drag părinte”.

ANDREI PAVALOI, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "La început de an școlar este creată prin ordin o comisie care examinează activitățile celor care depun dosarele. Respectiv, avem 29 de premianți în acest an, care au fost selectați de către colegii din cadrul comisiei"

Festivitatea s-a încheiat cu un concert retro. Peste o mie 800 de angajați din instituțiile de învățământ din Chișinău au fost prezenți în sală. Potrivit autorităților, în sistemul municipal de educație activează în jur de 16 mii de angajați.

Opinia ta contează. Comentează!