Candidații pentru funcția de președinte acționează în continuare ca să obțină cât mai mulți alegători
Politic 3 octombrie 2024, 19:58 | 156

Unii promit ameliorarea situaţiei din sistemul educaţional sau repararea tuturor policlinicilor, iar alți - că vor fi pedepse grele pentru corupție. Candidații pentru funcția de președinte al Republicii Moldova sunt în continuare interesați să obțină cât mai mulți alegători.

ALEXANDR STOIANOGLO, candidat PSRM: "Noi propunem ca taxa de studii achitată de elevi să includă doar cheltuielile pentru formarea profesională, iar cea de cultură generală, ca și în liceele teoretice, să fie asigurată din bugetul de stat. De asemenea, vom asigura ca salarizarea cadrelor didactice din învăţământul profesional tehnic să fie la același nivel ca și în învățământul general, dar şi să li se acorde suma de 4000 lei pentru procurarea materialelor didactice."

Actuala șefă a statului, Maia Sandu, care aspiră la al doilea mandat, a mers în comuna Bubuieci. Sandu a declarat că are obiective, care vor îmbunătăți viața oamenilor așa, încât aceștia să rămână acasă.

OBIECTIVE DIN PLANUL MAIEI SANDU: "Obiectivele din Planul meu pentru Moldova este alimentația gratuită a tuturor elevilor din clasele I-IX, repararea tuturor policlinicilor, alocarea a opt miliarde de lei pentru proiecte de infrastructură, repararea a 3 000 km de drum."

Alt candidat, Renato Usatîi, promite, între altele o pedeapsă pentru corupție, care să fie de cel puțin 15 ani de închisoare.

RENATO USATÎI, candidat al formațiunii „Partidul nostru”: "Primul punct, introducerea în Codul Penal al unor prevederi de înăsprire a pedepselor pentru crime legate de corupție, de la 15 ani de închisoare și mai mult. Anularea imunității pentru deputații Parlamentului Republicii Moldova. Trei, adoptarea legii cu privire la ridicarea de drept a mandatelor de deputaților fugari."

Candidatul Vasile Tarlev zice că agricultorii trebuie sprijiniți cu subvenționați de la stat 100% din prețul pentru un hectar.

VASILE TARLEV, candidat PVM: "Devenind președintele țării sunt ferm convins că în capul mesei va fi producătorul local, producătorul autohton indiferent de marfa pe care o produce, fabricată în Moldova. În special pomicultorii și legumicultorii vor fi susținuți, promovați și nu vor avea probleme cu blocare, cu stoparea livrărilor."

Iar candidatul Andrei Năstase promite că va sprijini familiile prin programe sociale.

POLITICILE LUI ANDREI NĂSTASE: "Politicile mele vor sprijini familiile prin programe sociale care îmbunătățesc accesul la servicii medicale de calitate, educație și locuințe. De asemenea, vreau să încurajez politici care întăresc comunitățile, cum ar fi sprijinul sporit pentru instituțiile religioase și culturale locale."

Grija pentru pensionari va fi una primordială, promite candidatul Natalia Morari.

PROGRAMUL NATALIEI MORARI: "Programul meu include măsuri clare și concrete care le vor oferi sprijinul necesar și le vor asigura un trai demn. Sunt pregătită să implementez aceste acțiuni pentru a aduce schimbări reale și durabile în viața lor."

Ion Chicu a fost la Bălți, Ocnița și Edineț, unde le-a vorbit oamenilor despre programul său electoral.

PROGRAM ELECTORAL ION CHICU: "Am prezentat oamenilor propunerea de relansare a Programului de industrializare, inițiat în anul 2020, prin crearea platformelor industriale multifuncționale în toate centrele raionale și alocarea mijloacelor necesare pentru crearea acestor platforme din bugetul de stat."

Iar candidatul Victoria Furtună promite că va oferi o nouă șansă printr-o amnistie a creditelor pentru cei care nu le pot plăti.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat pentru prezidențiale: "Prima mea zi de mandat prezidențial va fi crearea unui fond de 3,5 miliarde de lei pentru a acoperi creditele problematice ale celor care au luat micro credite. Nu voi lăsa oamenii singuri, le voi oferi o a doua șansă."

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de CEC.

Opinia ta contează. Comentează!