Cu apicultura se ocupă de ceva vreme și familia Sârbu, care produce miere la o prisacă din raionul Rezina
Social 9 august 2024, 20:10 | 494

Prisaca este, pentru unii, și pasiune, și refugiu. Cu apicultura se ocupă de ceva vreme și familia Sîrbu, care produce miere la o prisacă din raionul Rezina. Mariana Sîrbu este profesoară la o școală din Chișinău, iar în timpul liber vine „la albini” împreună cu soțul și copilul lor de șapte ani. „Afacerea a început odată ce fiica a apărut pe lume”, ne-a povestit femeia.

MARIANA SÎRBU, apicultoare: "Apicultura este domeniul în care au activat și părinții noștri, ai mei și ai soțului. Nu este un domeniu străin și am descoperit că ne este un domeniu foarte drag și că putem să investim muncă, dragoste ca să oferim un produs ecologic și bun."

Mariana Sîrbu vine la prisacă de fiecare dată, când are timp liber.

MARIANA SÎRBU, apicultoare: "Reușesc, pentru că iubesc ambele activități. Iubesc să fiu alături de copii și iubesc să fiu alături de natură, de albini și dacă nu ai dragoste de ambele nu ai cum să nu reușești."

Deseori de stupi are grijă soțul, Alexandru Sîrbu. Recent, familia a încheiat sezonul de colectare a mierii.

ALEXANDRU SÎRBU, apicultor: "Acum le pregătim pentru iarnă. Facem totul ca ele să intre frumos în iarnă, ca în primăvară să ne bucurăm de dezvoltarea lor, care va fi."

MARIANA SÎRBU, apicultoare: "Este un lucru foarte migălos. Este un lucru care necesită multă răbdare. Această răbdare și migală o are soțul meu, el face acest lucru."

În proces este implicată și fiica lor. Deși are abia șapte ani, aceasta știe cum să aibă grijă de albini.

ALEXANDRU SÎRBU, apicultor: "- Ea este permanent cu noi când avem timp liber și când venim aici. - Ea singură se implică pentru că ii place foarte mult. Ea nu își imaginează cum fără... Ea știe că vine weekendul și mergem la albini. Așa a fost de când s-a născut."

Soții spun că își doresc ca mierea lor să fie încercată de cât mai mulți oameni și merg ferm spre acest scop. Unele produse apicole ajung și peste hotare.

MARIANA SÎRBU, apicultoare: "- Avem cereri. Importăm în unele țări din Europa. - SUA, Canada. - Nu în cantități atât de mari, dar muncim cu speranța că vom avea mai multe cereri."

Opinia ta contează. Comentează!