Condiții moderne pentru tratament
Social 18 octombrie 2024, 16:21 | 140

Aproximativ 1500 de oameni, pacienți în secțiile pediatrie și terapie ale Spitalului raional Strășeni vor beneficia, de acum încolo, de condiții moderne pentru tratament. Blocul B al spitalului a fost renovat capital pentru prima oară în ultimii 50 de ani. „Efortul a meritat”, spun medicii de la Strășeni.

CONSTANTIN VACARI, medic neurolog: "Suntem bucuroși că a fost selectată anume Secţia geriatrie și cea mai vulnerabilă pătură de pacienți. Suntem bucuroși și noi că o să lucrăm într-o secție renovată după ultimul cuvânt al tehnicii. Trecerea în secția nouă, bineînțeles că este dorită și meritată de pacienții noștri."

ION MIHĂILĂ, director interimar Spitalului raional Strășeni: "Dacă e să vorbim despre blocul astăzi inaugurat, este un bloc cu două secții terapie și pediatrie. În pediatrie avem 20 de paturi, iar în terapie 26. Acest bloc a fost construit în anii 70, nu a fost renovat pe parcursul anilor. Acum după o renovare capitală practic 1500 de pacienți, copii și adulți vor beneficia de un tratament modern."

Oamenii trebuie să știe că vor avea acces la echipament nou, la medicamente, la condiții bune și la specialiști competenți, spun reprezentanții Guvernului.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: "Aici am considerat că secția pentru copii categoric nu corespundea nici minim cerințelor de siguranță, nu doar acordarea asistenței medicale și am considerat că trebuie să facem o reparație capitală, inclusiv pentru secția de terapie. Am investit în această reparație capitală care a costat peste 12 milioane de lei doar lucrările de reparație și peste un milion și jumătate toate echipamentele care de asemenea Ministerul Sănătății le-a adus."

Potrivit directorului interimar al Spitalului din Strășeni, în ultimii doi ani, Guvernul și partenerii externi au investit în reparația instituției circa 22 de milioane de lei. Spitalul raional Strășeni împlinește 80 de ani de la fondare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie