Sandu și Stoianoglo, fără „Arbitru”
Politic 23 octombrie 2024, 20:16 | 285

Dezbaterea între cei doi candidați pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, va fi fără moderator. Confruntarea va avea loc duminică, 27 octombrie, la Palatul Republicii. Se întâmplă după ce Alexandr Stoianoglo a acceptat propunerea Maiei Sandu de a desfășura dezbaterea electorală fără participarea unui moderator.

Dezbaterea trebuie să fie despre programul electoral al fiecăruia dintre candidați, nu despre cine urmează să fie moderator, a subliniat Maia Sandu, care l-a invitat pe Alexandr Stoianoglo să accepte o confruntare în doi.

MAIA SANDU, candidat PAS: "Eu vă voi adresa zece întrebări și dumneavoastră îmi veți adresa zece întrebări. Oamenii au înțelepciunea singuri să decidă ce fel de președinte își doresc. Nu vă fie frică."

Candidatul desemnat de Partidul Socialiștilor a acceptat la scurt timp propunerea Maiei Sandu. Anunțul a fost făcut într-un mesaj publicat de Alexandr Stoianoglo pe Telegram.

ALEXANDR STOIANOGLO, candidatul PSRM: "Stimată doamnă Sandu, desigur accept propunerea dumneavoastră și sunt pregătit pentru o discuție conform condițiilor indicate de dumneavoastră. Acestea sunt, fără îndoială, foarte convenabile."

Polemicile în jurul dezbaterii electorale pentru turul II al alegerilor prezidențiale au început după ce Alexandr Stoianoglo a propus ca moderator să fie Gheorghe Gonța. La scurt timp, mai mulți jurnaliști din Republica Moldova, precum și Consiliul de Presă, au venit cu reacții critice și au atras atenția că acesta a încălcat anterior normele deontologice și că este inadmisbil ca să modereze cele mai importante dezbateri din cadrul alegerilor prezidențiale. De asemenea, mai multe televiziuni au anunțat că nu vor transmite pe post evenimentul, dacă moderatorul nu este înlocuit.

Opinia ta contează. Comentează!