Ceadîr-Lunga, lovit de ploaie și vânt
Social 7 octombrie 2024, 21:07 | 388

Mare parte a orașului Ceadîr-Lunga a rămas ieri fără apă la robinet și fără curent electric, după ce ploaia cu grindină și vântul puternic din weekend au provocat pagube în zonă, estimate la sute de mii de lei. A fost afectat inclusiv acoperișul unui bloc de locuințe cu 13 etaje. Tot la Ceadîr-Lunga, un hangar în care erau depozitate 40 de tone de orz a fost inundat. Furtuna a provocat stricăciuni și în alte localități. Potrivit autorităților centrale, specialiștii au intervenit pe trei sectoare de drumuri naționale care au fost afectate de vijelie.

Primarul orașului Ceadîr-Lunga, Anatoli Topal, susține că intemperia din weekend a afectat acoperișul unui imobil cu trei apartamente și alte aproape 70 de clădiri rezidențiale. 30 la sută din iluminatul stradal a fost afectat, după ce zeci de copaci au căzut peste firele electrice. În prezent, se estimează prejudiciul cauzat de vremea rea.

ANATOLI TOPAL, primarul orașului Ceadîr-Lunga: "Dimineață am primit o cerere de la administrația unui bloc de locuințe cu 13 etaje, precum că acoperișul a fost a deteriorat. Au fost inundate mai multe apartamente. Mulțumim Domnului că nimeni nu a avut nevoia să fie evacuat. Avem confirmat că o gospodărie a fost inundată. Vom analiza prejudiciile, dar și cu ce sumă vom ajuta aceasta locuință."

Edilul a mai spus că alimentarea cu apă în oraș a fost restabilită complet. Cât ține de livrarea curentului electric către locuitori, aceasta a fost restabilită în proporție de 90 la sută către orele amiezii. Administrația de Stat a Drumurilor transmite într-un comunicat că drumarii au intervenit pe traseul R36 Basarabeasca - Ceadîr-Lunga - R29, unde au înlăturat aproximativ 25 de copaci și crengile căzute pe carosabil și acostament. Pe traseul Vulcănești - Etulia, traficul a fost afectat din cauza acumulării de apă sub podul de cale ferată, iar în raionul Criuleni, mai multe sectoare de drum au fost afectate de nămol și pietriș.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie