CEC a înregistrat încă trei candidați
Politic 24 septembrie 2024, 20:32 | 177

Comisia Electorală Centrală a înregistrat astăzi încă trei candidați pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Este vorba despre fostul procuror Anticorupție, Victoria Furtună, jurnalista Natalia Morari și fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi. Cererea de înregistrare a lui Igor Munteanu, desemnat pentru aceeași funcție de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, a fost respinsă pe motiv că semnăturile pentru susținerea lui erau insuficiente, spun membrii CEC.

Fostul procuror Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni, a prezentat la CEC peste 22 de mii de semnături, dintre care aproape 16 mii 400 au fost declarate valabile.

Jurnalista Natalia Morari, desemnată de un grup de cetățeni, a prezentat 732 de liste de subscripție cu aproape 21 de mii și 400 de semnături. După verificarea autenticității datelor din 657 de liste cu 18 mii 954 de semnături s-a constat că 3 mii 744 sunt nevalabile.

Tudor Ulianovschi, fost ministru de Externe, desemnat și el de un grup de cetățeni, a prezentat la CEC 905 liste de subscripție cu 25 de mii 761 de semnături. După procesarea a peste 18 mii de semnături, 15 mii 106 au fost declarate valabile.

La aceeași ședință, CEC a respins înregistrarea lui Igor Munteanu, desemnat de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, pe motiv că el a prezentat insuficiente semnături valabile. „Dezamăgitor și rușinos”, a reacționat Igor Munteanu într-un mesaj publicat pe facebook.

IGOR MUNTEANU, președinte CUB: "CEC tolerează de fapt un sistem camuflat de corupție sistemică. Acest sistem deformează opțiunile oamenilor. Cred că autorii lui nici măcar nu au testat reacțiile cetățenilor."

Astfel, în buletinul de vot vor fi 11 candidați pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!