Mai mulți membri ai Mișcării civice „Cetățeni pentru Europa” au fost ieri în satul Slobozia Mare, unde au vorbit cu localnicii despre UE
Social 13 septembrie 2024, 21:23 | 549

Mai mulți membri ai Mișcării civice „Cetățeni pentru Europa” au fost ieri în satul Slobozia Mare, unde au vorbit cu localnicii despre avantajele integrării europene, îndemnându-i pe oameni să participe activ la referendumul din 20 octombrie. „Lumea trebuie să facă o alegere, nu să stea în incertitudine”, mărturisesc cei prezenți la discuții.

NUȚU MIGALI, medic-șef Centrul de Sănătate, Slobozia Mare: "Ceea ce ține de referendum. Într-adevăr, trebuie să ne determinăm. Să nu ne mișcăm din stânga în dreapta, dar să alegem o cale."

Reprezentantul Mișcării civice „Cetățeni pentru Europa”, Valeriu Pașa, spune că cetățenii au dreptul la informații veridice în situația în care mediul online, îndeosebi, abundă în falsuri.

VALERIU PAȘA, expert al comunității WatchDog: "Noi la rândul nostru încercăm să contracarăm aceste falsuri, aceste manipulări care sunt atât de activ promovate și pe rețele sociale și de unii politicieni, de unii formatori de opinie prin reclame, prin orice. Și să ne asigurăm că un număr cât mai mare de cetățeni vor face o alegere informată, bazată pe informații și nu pe falsuri."

PAVEL GROZA, președinte al raionului Cahul: "La 20 octombrie este șansa noastră. Pentru că vă spun, o să vină timpul când copii noștri fie o să mulțumească pentru decizia noastră din 20 octombrie, fie o să se întoarcă cu spatele la noi și o să blesteme ziua când noi am fost niște lași. Deci eu vă încurajez să susținem prin vot „DA” la 20 octombrie."

VALENTINA CARASTAN, primar Slobozia Mare, Cahul: "Oamenii de aici așezați au aspirații europene și nu putem să negăm lucrul acesta. Lucrul acesta s-a văzut de la noi în toți acești 30 de ani."

Mișcarea civică „Cetățeni pentru Europa” își propune să ajungă în cât mai multe localități pentru a-i informa pe oameni.

Opinia ta contează. Comentează!