Curtea de Apel Chișinău menține hotărârea CEC, prin care a fost refuzată înregistrarea blocului electoral „Victorie/Pobeda”
Justiţie 22 august 2024, 20:15 | 561

Curtea de Apel Chișinău menține hotărârea Comisiei Electorale Centrale, prin care a fost refuzată înregistrarea blocului electoral „Victorie/Pobeda”. Reprezentanții acestuia insistă că ambele instituții au îndeplinit o comandă politică. Decizia de astăzi a magistraților poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în trei zile de la pronunțare.

Deputatul Marina Tauber a declarat că respectiva hotărâre a Curții de Apel va fi contestată. Tauber insistă că la depunerea actelor pentru înregistrarea blocului nu au fost neconformități.

MARINA TAUBER, deputat: "Noi, blocul „Victoria” am înregistrat toate actele în conformitate cu legea și cu regulamentul Comisiei Electorale Centrale.Că denumirea blocului corespunde cu denumirea partidului. Probabil că este ceva normal, pentru că acest partid este parte componentă, unu la mână. Și doi la mână, nu este aceiași denumire. Ei se tem atât de tare de Ilan Șor și echipa noastră că nu vor ca noi să participăm în aceste alegeri în calitate de bloc. Dar apropo, noi de mai multe ori am spus că oricum vom participa."

Un alt reprezentant al formațiunii, Vasile Bolea, afirmă că în orice caz va participa la alegeri.

VASILE BOLEA, deputat: "O să candidez la alegerile prezidențiale...vor sau nu vor cei de la guvernare. Sub forma legală, așa cum prevede legislația, va fi creat grup de inițiativă care va colecta semnături de fapt ca și obligația pentru toți candidații care se înscriu în cursa electorală, indiferent sunt desemnați ei de către partide politice, blocuri sau dacă merg ei independent. Procedura este aceiași."

Comisia Electorală Centrală a respins pe 7 august curent cererea de înregistrare blocului electoral „Victorie/Pobeda” pentru participare la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de președinte al Republici Moldova din 20 octombrie. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, denumirea blocului electoral nu poate fi aceeași cu denumirea altor partide. Totodată, Comisia a cerut Autorității Naționale de Integritate să-i verifice pe unii membri ai blocului, care nu ar fi depus declarațiile de avere.

Blocul „Victorie/Pobeda” a fost creat la Moscova în luna aprilie curent, de către mai mulți politicieni afiliați fugarului Ilan Șor.

Opinia ta contează. Comentează!