Furau lemn din păduri
Social 7 octombrie 2024, 21:08 | 104

Un tânăr a murit, iar altul a fost grav rănit după ce motocicleta cu care se deplasau s-a lovit violent de o fântână. Tragedia a avut loc în raionul Dondușeni. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un automobil a fost cuprins de flăcări în noaptea spre 7 octombrie, în apropiere de satul Hristoforovca, raionul Ungheni. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la 112 a fost recepționat aproape de ora 23:00. La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje de pompieri, care au reușit să stingă flăcările. Mașina a fost distrusă în totalitate. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

Cetățenii continuă să scoată lemne din pădure fără autorizație. Angajații Inspectoratului de Protecție a Mediului au depistat abateri în mai multe localități. Într-un caz sunt vizați doi locuitori ai satului Lozova, raionul Strășeni. Bărbații de 30 și, respectiv, 31 de ani, erau șoferii a două microbuze încărcate cu șase metri cubi de masă lemnoasă din ștejar. Tinerii nu au putut prezenta niciun document de proveniență pentru lemnul transportat. Într-un alt caz, pe traseul dintre localitățile Tomai și Cupcui a fost oprit un microbuz condus de un locuitor din Hâncești. Acesta avea în vehicul cinci metri cubi de lemn tare despicat, tot fără acte de proveniență. Inspectorii au întocmit procese verbale contravenționale și au aplicat amenzi conform legislației în vigoare.

Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața, iar altul a fost grav rănit după ce motocicleta cu care se deplasau s-a lovit violent de o fântână. Tragedia a avut loc în noaptea de 6 spre 7 octombrie, în localitatea Scăieni, raionul Dondușeni. Potrivit informațiilor preliminare, motociclistul de 21 de ani ar fi pierdut controlul vehiculului, a derapat și a ieșit de pe carosabil, iar ulterior, s-a lovit de o fântână aflată pe acostament. Impactul a fost fatal pentru pasagerul de 18 ani, care a decedat pe loc. Motociclistul a fost transportat de urgență la spital, cu multiple traumatisme, pentru îngrijiri medicale. Poliția a pornit o anchetă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie