Percheziții la Nisporeni și Strășeni
Justiţie 18 octombrie 2024, 20:19 | 105

Șase reprezentanți ai unui partid sunt cercetați de Centrul Național Anticorupție într-un dosar de corupere electorală. Asta după ce ofițerii CNA au efectuat percheziții astăzi la Nisporeni și Strășeni. Potrivit imaginilor publicate de oamenii legii, descinderile ar fi avut loc la sediile teritoriale ale blocului „Victorie/Pobeda”.

Potrivit unui comunicat publicat de CNA, bănuiții ar fi oferit bani alegătorilor pentru determinarea acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral de duminică.

Potrivit faptelor investigate, banii ar fi fost transmiși în cadrul adunărilor organizate cu cetățenii în schimbul angajamentului ca să aleagă un candidat anume înregistrat în cursa prezidențială, precum și contra referendumului republican constituțional.

Ofițerii CNA desfășoară acțiuni în vederea identificării provenienței banilor folosiți la comiterea infracțiunii și eventualele legături ale persoanelor implicate cu membrii grupurilor criminale organizate care acționează în interesele unor formațiuni politice.

Persoanele implicate au fost escortate la Centrul Național Anticorupție pentru a fi audiate în calitate de bănuit. Am încercat să obținem un comentariu de la deputatul Marina Tauber, dar aceasta nu a răspuns la apelurile noastre telefonice.

Opinia ta contează. Comentează!