Marele Ducat de Luxemburg susține Republica Moldova în aspirațiile sale europene
Social 13 septembrie 2024, 20:27 | 474

Marele Ducat de Luxemburg susține Republica Moldova în aspirațiile sale europene. Declarația a fost făcută de prim-ministrul acestui stat, Luc Frieden, care a venit într-o vizită oficială la Chișinău. În cadrul întrevederii cu premierul, Dorin Recean, șeful guvernului de la Luxemburg a semnat o declarație biltaterală privind sprijinul aderării Republicii Moldova la blocul comunitar.

Prim-ministrul Luxembrugului, Luc Frieden, a fost întâmpinat în cadrul unei ceremonii oficiale de premierul, Dorin Recean, la Casa Guvernului.

Cei doi șefi de guvern au avut o întrevedere bilaterală, urmată de o ședință extinsă a delegațiilor din cele două state. Dorin Recean și Luc Frieden au semnat o Declarație în sprijinul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Luxemburgului a menționat că nu poate fi pace și prosperitate în Europa de vest, dacă în estul Europei este instabilitate, sărăcie și diferențe sociale mari.

LUC FRIEDEN, premierul Luxemburgului: "Avem tot interesul ca să ne asigurăm că principiile fundamentale ale dreptului internațional – supremația legii, democrația, respectarea drepturilor omului pentru care au luptat oamenii acestei țări atunci când au obținut independența în urmă cu peste 30 de ani - să nu fie doar în Constituție, dar în viața de zi cu zi."

Premierul Dorin Recean a subliniat că Luxemburgul este un stat fondator al Uniunii Europene și este un simbol al unității europene care a cunoscut o dezvoltare fără precedent.

DORIN RECEAN, premierul Republicii Moldova: "Luxemburg a fost și rămâne un model de dezvoltare pentru noi, tot o țară mică, dar care a beneficiat din plin de situația sa geografică și de munca asiduă a cetățenilor, devenind un centru financiar important al Europei. Colaborarea dintre țările noastre ne permite să preluăm cele mai bune practici în domenii precum: afaceri interne, finanțe, protecția socială și protecția mediului."

Dorin Recean s-a întâlnit cu Luc Frieden și în luna iunie a anului curent, la Luxemburg, în cadrul primei ședințe a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană, la care au fost lansate negocierile de aderare la blocul comunitar.

Opinia ta contează. Comentează!