Candidatul independent Andrei Năstase s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile prezidențiale
Politic 27 septembrie 2024, 19:53 | 156

Candidatul independent Andrei Năstase s-a lansat oficial în campania electorală. Alături de susținătorii săi, care s-au adunat pe scările de la Președinție, Năstase a spus că a elaborat un plan realist prin care își propune să scoată Republica Moldova din sărăcie. Politicianul a menționat că va rămâne dedicat mereu tradiției și familiei.

Andrei Năstase a spus că aceste alegeri prezidențiale sunt despre grijile și problemele oamenilor, despre soluțiile firești care trebuie aplicate din acest an. Candidatul a dat asigurări că este persoana potrivită pentru a scoate țara din sărăcie și va putea face asta doar din fotoliul de președinte.

ANDREI NĂSTASE, desemnat de către adunarea cetățenilor: "Candidez la Președinție pentru a da Moldovei un președinte al poporului, unul dedicat valorilor noastre naționale și celor tradiționale, un președinte care să aibă curajul să facă schimbări instituționale profunde, să transforme țara fără a fi cenzurat."

Andrei Năstase a spus că este un candidat proeuropean care susține în totalitate vectorul european al Republicii Moldova.

ANDREI NĂSTASE, desemnat de către adunarea cetățenilor: "Sunt un proeuropean convins, dar nu un om care își vinde țara pe bucăți. Integrarea europeană este direcția noastră strategică, dar până să ajungem acolo trebuie întâi să nu uităm să fim cetățeni ai țării noastre, să fim cu oamenii noștri, să-i ajutăm să trăiască mai bine acum."

În cadrul discursului, Andrei Năstase a menționat că funcția de președinte îi va oferi puterea de a mobiliza instituțiile statului ca să acționeze în interesul justiției. Politicianul a mai promis atragerea investițiilor străine și ca urmare – asigurarea cu finanțe pentru pensii, salarii, pentru educație mai bună, pentru servicii medicale accesibile și de calitate. Andrei Năstase este cu numărul 7 în buletinul de vot. În alegerile de acum patru ani, el a mai candidat pentru funcția de președinte din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Atunci a obținut 3,2% din sufragii sau aproape 44 de mii de voturi. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!