Un soldat al Armatei Naționale a decedat aseară după ce s-ar fi împușcat cu arma din dotare
Social 13 septembrie 2024, 16:08 | 466

Un soldat al Armatei Naționale, care își făcea serviciul militar în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, a decedat aseară, după ce s-ar fi împușcat cu arma din dotare. Potrivit Ministerului Apărării, tragedia s-a produs în Zona de Securitate în timp ce militarul prin contract își exercita serviciul la post.

AXENIA VINICIUC, ofițer de presă al Armatei Naționale: "La data de 12 septembrie, un militar care executa serviciul în cadrul forțelor mixte de menținere a păcii s-a rănit mortal în rezultatul unei împușcături cu arma din dotare în tipul executării serviciului la post. Incidentul a avut loc la ora 17:50. Medicii care au sosit la fața locului au constatat decesul bărbatului."

O echipă de criminaliști ai poliției investighează cazul, afirmă șefa Secției Comunicare a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco.

DIANA FETCO, Șefa Secției Comunicare, IGP: "Avem înregistrat un asemenea caz. Imediat după ce s-a întâmplat incidentul, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Bender s-au deplasat la fața locului. În prezent se stabilesc toate circumstanțele și se documentează cazul."

Militarul prin contract executa serviciul în Armata Națională din anul 2023. Acesta nu este primul caz grav cu folosirea armelor de foc în Zona de Securitate. În ianuarie 2012, la postul de pacificatori din preajma orașului Vadul-lui-Vodă, un militar rus l-a împușcat mortal pe tânărul Vadim Pisari, după ce acesta ar fi refuzat să oprească mașina, iar în iunie 2017 un militar din contingentul de pacificatori al regiunii transnistrene a murit într-o presupusă sinucidere. În luna aprilie curent, un soldat al Armatei Naționale s-ar fi sinucis cu arma din dotare în timpul desfășurării antrenamentelor.

Opinia ta contează. Comentează!