Dosarul Energocom, audierea martorilor
Justiţie 12 septembrie 2024, 20:33 | 2355

Fostul ministru adjunct al Economiei Tudor Copaci a fost audiat astăzi în calitate de martor în dosarul „Energocom” în care fostul președinte Igor Dodon este bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu. Copaci a declarat în fața instanței că în acea perioadă toate contractele de import a energiei erau negociate exclusiv de Energocom, erau verificate și aprobate de ANRE și nemijlocit de Consiliul de Administrare al companiei. Copaci a dat asigurări că abia după această procedură erau stabilite tarifele. Acesta a refuzat însă să discute cu presa.

Igor Dodon vorbește despre imixtiuni politice în acest dosar și spune că totul este un show menit să deturneze atenția societății de la subiecte importante.

IGOR DODON, fost președinte al Republicii Moldova: "Este o făcătură la comanda actualei guvernări, unul din multiplele dosare care mă poartă prin judecăți să am cu ce mă ocupa. Eu mă prezint și voi demonstra în instanță că toate dosarele sunt politice și sunt fără sens toate învinuirile înaintate."

Igor Dodon este învinuit în dosarul „Energocom” că ar fi acționat în interesul unui grup criminal organizat. În perioada 2008-2009, când deținea funcția de ministru al Economiei, Dodon a semnat avizul care a favorizat încheierea de către Energocom a unui contract privind procurarea energiei electrice de la o companie din Ungaria. Este vorba de 2,3 miliarde kw/h. Potrivit procurorilor, acțiunile imputate au condus la majorarea tarifelor la energia electrică pentru populație. Statul a fost prejudiciat cu peste 12 milioane de dolari, bani care au ajuns pe conturile unor companii off-shore. Igor Dodon respinge acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!