Copilul căzut în gol, detalii noi
Social 12 septembrie 2024, 20:37 | 213

Băiatul de doi ani care a căzut ieri în tunelul unui ascensor din orașul Ungheni se află în secția reanimare a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Copilul a fost transferat de la spitalul din Ungheni la instituția medicală din capitală în stare extrem de gravă, cu multiple fracturi. Medicii luptă pentru viața lui. Între timp, locatarii blocului cu pricina au povestit că liftul respectiv le-a mai dat bătăi de cap, iar primarul municipiului Ungheni a prezentat detalii privind circumstanțele nenorocirii.

VITALIE VRABIE, primarul municipiului Ungheni: "Mama copilului a băgat pe jumătate căruciorul cu copilul în lift, ușile au rămas blocate, întredeschise de către cărucior. Dânsa s-a întors să-și ia coșul de gunoi din apartament și în timpul acesta s-a întâmplat. Cineva a chemat liftul la etajul 8 și de la 6 liftul s-a pornit în sus. Astfel, copilul a fost aruncat din cărucior."

Potrivit primarului de Ungheni, lifturile din oraș cu termen de exploatare mai mare de 30 de ani vor fi supuse verificărilor. Aceste acțiuni vor fi efectuate în regim de urgență.

VITALIE VRABIE, primarul municipiului Ungheni: "Am convocat Comisia pentru Situații Excepționale, cu toți factorii de decizie. Am dispus crearea unui grup special de intervenție din mecanici și electricieni de calitate. Astăzi voi deconecta de la sursa de energie electrică toate lifturile, 104 la număr, care sunt în oraș, și de mâine acest grup de intervenție va merge și va face inventariere totală."

Medicii de la Spitalul Raional Ungheni au relatat pentru echipa TV Nord că băiatul de doi ani a ajuns în stare extrem de gravă, cu multiple traumatisme și suspiciune de hemoragie internă.

ELVIRA STATI, vice-directoare, Spitalul Raional Ungheni: "Adus prin intermediul AMU, cu catatraumă, cădere de la înălțime. Starea copilului nu a permis transportarea imediată la Chișinău. Copilul era în șoc traumatic, copilul trebuia stabilizat, s-au picurat componente sanguine, s-a mai lucrat încă aproximativ trei ore cu copilul până a fost stabilizat complet și pregătit pentru transfer."

Vecinii familiei au rămas îngroziți de cele întâmplate.

Miercuri, 11 septembrie, la ora opt dimineața, un băiat de doi ani a căzut în tunelul ascensorului, de la etajul șase în momentul în care acesta ar fi fost chemat de o altă persoană. Totul s-ar fi întâmplat după ce mama copilului a amplasat căruciorul între ușile ascensorului și s-a întors în apartament pentru câteva clipe. Băiatul rănit a fost transferat ulterior de la spitalul din Ungheni la Chișinău, cu Aviasanul, unde a fost internat la Institutul Mamei și Copilului. Medicii au declarat că acesta a fost internat în secția reanimare și că starea lui este gravă, dar stabilă.

Opinia ta contează. Comentează!