Ziua Europei, marcată la Cahul
Social 18 mai 2023, 19:41 | 813

Ziua Europei a fost sărbătorită și în acest an la Cahul. Cu această ocazie, în municipiu au avut loc mai multe evenimente organizate de reprezentanți ai structurilor europene și internaționale. Unul dintre aceste evenimente, „Cahul Business Summit”, a întrunit antreprenori din domeniul turismului, agriculturii și tehnologiilor informaționale. Totodată, a fost deschis un centru digital la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

JANIS MAZEIKS, ambasadorul UE la Chișinău: "Sper că eforturile depuse de echipele proiectelor noastre pentru a sprijini reabilitarea infrastructurii din Cahul, precum și investițiile în digitalizarea afacerilor Dumneavoastră, vor servi drept premise ca mai mulți cetățeni să viziteze, să rămână și să facă afaceri în Cahul."

Unii antreprenori spun că datorită proiectelor finanțate de Uniunea Europeană au reușit să-și dezvolte afacerea.

Vera Caminschi, directorul unei pensiuni: "Am primit un sprijin financiar de 14 mii de euro. Este un ajutor esențial și important pentru noi care ne va permite să mai amenajăm patru camere cu toate comoditățile, cu băi proprii."

ELIZAVETA DORIN, meșter popular: "Uniunea europeană ne-a dat un imbold. Doream foarte mult să organizez acasă un atelier de creație și, iată, cu suportul Uniunii Europene, am reușit. Și cu ajutorul lor, dar și cu sursele noastre, am organizat acasă un atelier de creație."

Iar studenții de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul se pot bucura acum de un centru dotat cu toate instrumentele necesare, inclusiv calculatoare, pentru un mediu avansat de studii.

SERGIU CORNEA, rector al Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul: "Aici va fi sediul studenților pasionați de IT. Sperăm ca acest centru să ne permită să digitalizăm programele de studii, managementul universitar."

Centrul va oferi acces la cele mai noi tehnologii și instrumente digitale, precum și la programe de formare și instruire adecvate. Totodată, acesta are spații adaptate activităților ce sporesc creativitatea, incluziunea și accesul echitabil la tehnologii.

Opinia ta contează. Comentează!