Femeia care și-a ucis copilul a murit
Social 23 octombrie 2024, 16:17 | 96

Femeia din Căușeni, care la mijlocul lunii septembrie și-a omorât copilul de cinci ani, iar apoi a încercat să se sinucidă, a murit subit în Spitalul de Psihiatrie din Chișinău, unde era internată. Informația a fost comunicată de responsabilii de la Ministerului Sănătății. Între timp, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a precizat că fiica femeii va beneficia de o „formă de protecție”.

Potrivit Ministerului Sănătății, femeia din Căușeni era în perioada evaluării expertizei psihiatrice și primea tratament pentru problemele psihice și patologiile cronice care au fost depistate pe parcursul investigării medicale. ION PRISĂCARU, secretar de stat al Ministerului Sănătății: "Într-adevăr a fost înregistrat cazul de deces, de moarte subită a acestei paciente și diagnosticul preventiv este un deces din cauza unei patologii cardiovasculare acute. Însă suntem în așteptarea rezultatelor expertizei medico-legale care deja va da toate răspunsurile la întrebări."

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a precizat că fiica femeii va beneficia de protecția instituțiilor de stat.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Noi avem proceduri foarte clare. Copii sunt plasați în plasament de urgență. După care vom identifica în rândul familiei extinse dacă este cineva care vrea să preia responsabilitatea. Dacă nu, avem asistenți parentali profesioniști, case familiale. Cu siguranță avem o formă de protecție."

Alexei Buzu a mai spus că la începutul anului curent în sistemul național de protecție socială erau 3000 de cazuri gestionate de asistența socială. În prezent, numărul a crescut până la 24 de mii de situații de risc, ceea ce potrivit oficialului arată că sistemul lucrează pentru a identifica familii și copii aflați în pericol.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Noi încercăm și depunem eforturi pentru a fortifica sistemul de asistență socială. Am zis de mai multe ori noi avem familii în special copii care erau în situații de risc pe care sistemul nu îi vedea. De aceia noi în acest an am demarat un efort amplu pentru a fortifica acest sistem. Am angajat mai mulți specialiști în domeniul protecției copilului. Am triplat acest număr de specialiști care au fost detașați în prima linie."

Potrivit medicului legist, pe corpul femeii care a murit la Spitalul de Psihiatrie nu au fost depistate semne de moarte violentă, iar cauzele decesului sunt examinate în cadrul unui proces penal. Pe 16 septembrie, într-o localitate din raionul Căușeni, polițiștii au depistat corpul neînsuflețit al unui băiat de cinci ani. Mama copilului, în vârstă de 39 de ani, avea o plagă în regiunea gâtului. Ea ar fi încercat să se sinucidă. S-a constatat că femeia suferea de o tulburare organică delirantă cu alură schizofrenică. Aceasta lua tratament, fiind afectată de pierderea unui alt copil și a soțului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie