CEC a stabilit ordinea candidaților
Politic 25 septembrie 2024, 20:35 | 348

Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul și textul buletinului de vot pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Buletinul de vot se va tipări pe hârtie opacă, mată, de culoare gri afumat, pentru turul I. Pentru turul II, buletinul va avea culoare albastră oțel. CEC a stabilit și ordinea concurenților electorali în buletinul de vot.

Primul în buletinul de vot va fi Alexandr Stoianoglo, desemnat de PSRM. Cu numărul doi în buletin va fi Maia Sandu, desemnată de PAS. Cu numărul trei în buletinul de vot se regăsește Renato Usatîi, desemnat de formațiunea „Partidul Nostru”. Urmează Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei, Irina Vlah, desemnată de adunarea cetățenilor, Ion Chicu, desemnat de Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, Andrei Năstase, desemnat de adunarea cetățenilor, Octavian Ţîcu, desemnat de Blocul Electoral „Împreună”, Victoria Furtună, desemnată de adunarea cetățenilor, Tudor Ulianovschi, desemnat de adunarea cetățenilor, și Natalia Morari, desemnată de adunarea cetățenilor.

Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul și textul buletinului de vot pentru alegerile din 20 octombrie. Acesta se va tipări pe hârtie opacă, mată, de culoare gri afumat pentru turul I. Pentru turul II se va tipări pe hârtie opacă, mată de culoare albastră oțel.

Concurenții electorali se vor înscrie în buletin conform ordinii stabilite. În cazul desfășurării celui de-al doilea tur de scrutin, pentru votul prin corespondență se va vota cu buletine de vot de modelul celor utilizate în primul tur de scrutin, tipărite pe hârtie de culoarea stabilită pentru imprimarea buletinelor pentru turul II și cu inscripția „Turul doi”.

Opinia ta contează. Comentează!