Candidații, cu promisiuni noi
Politic 17 octombrie 2024, 20:55 | 99

Susținerea ideilor inovatoare și inițiativelor antreprenoriale, oportunități pentru modernizarea infrastructurii, legi în susținerea cetățenilor de peste hotare și fonduri pentru teatrele din țară. Sunt noile promisiuni ale candidaților care râvnesc la fotoliul de președintele al Republicii Moldova.

Renato Usatîi a anunțat că din funcția de președinte va propune un nou model economic în care cetățeanul să fie partener cu statul, ceea ce ar contribui la dezvoltarea a mii de afaceri și la crearea a multor locuri noi de muncă.

RENATO USATÎI, candidatul formațiunii „Partidul Nostru”: "Acest model oferă fiecărui cetățean șansa de a-și lansa propria afacere fără investiții personale, devenind partener egal cu statul. Statul vine cu investiția, iar cetățeanul cu inițiativa și munca. Împreună construim afaceri profitabile, creăm locuri de muncă și dezvoltăm economia locală."

Victoria Furtună spune că va propune introducerea unor „carduri culturale”, pe care statul ar urma să transfere lunar sume de bani.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent: "Teatrele să vină în toate orașele, să vină în fiecare școală, iar noi să achităm pentru acest teatru. Atunci, se vor dezvolta și teatrele, și noi vom avea mai multe centre culturale. Ce părere aveți?"

Iar Tudor Ulianovschi a anunțat că al optulea său angajament față de alegători este să construiască - cităm - „o țară normală din care oamenii nu vor mai fi nevoiți să plece, iar copiii nu se vor mai naște departe de bunici”, citat închis.

TUDOR ULIANOVSCHI, candidat independent: "Voi propune eliminarea acelei taxe absurde pentru produsele aduse în țară ale căror valoare depășește 150 de euro și voi exclude total taxele pentru bunurile personale ale celor care vor să revină acasă, după ce au stat cel puțin trei ani în afară. Vom schimba și regulile umilitoare privind mașinile înmatriculate în străinătate."

La rândul său, candidatul PAS, Maia Sandu, a anunțat că va oferi cetățenilor condiții mai bune de viață.

MAIA SANDU, candidat PAS: "Trei mii de kilometri de drumuri reabilitați, iar drumurile naționale și cele regionale din țară să fie în stare bună. Cel puțin opt miliarde de lei în proiecte de infrastructură și cel puțin trei proiecte de infrastructură per localitate. Toate policlinicile din țară - reparate și dotate."

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de Comisia Electorală Centrală.

Opinia ta contează. Comentează!