SANDU: În urma dezbaterilor electorale dintre cei doi pretendenți la funcția de președinte au avut de câștigat cetățenii
Politic 28 octombrie 2024, 20:02 | 199

În urma dezbaterilor electorale dintre cei doi pretendenți la funcția de președinte au avut de câștigat cel mai mult cetățenii, a spus la finalul confruntării candidatul PAS, Maia Sandu. Alexandr Stoianoglo, desemnat de PSRM, nu a făcut însă declarații de presă nici la început de dezbateri, nici după. Candidatul a menționat doar că susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, deși pe 20 octombrie nu a luat buletinul de vot pentru referendumul constituțional.

MAIA SANDU, candidat înaintat de PAS: "- Credeți că rezultatele acestor alegeri vor fi validate de Curtea Constituțională în contextul fraudelor despre care vorbiți? - Este o întrebare pentru Curtea Constituțională, după ce se va întâmpla turul doi și atunci când toate informațiile vor fi prezentate. Noi ne dorim să avem finalitate pe aceste alegeri. Noi respectăm votul cetățenilor și cu toții trebuie să facem tot efortul pentru ca să nu se mai admită cumpărare de voturi."

ALEXANDR STOIANOGLO, candidat înaintat de PSRM: "- Susțineți aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană? Ați spus la dezbateri că vă doriți dezvoltarea europeană a Republicii Moldova... - Da, desigur. - De ce ați boicotat referendumul?"

În timp ce Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se confruntau în cadrul dezbaterilor electorale în clădirea Palatului Republicii, afară susținătorii candidaților s-au luat la ceartă, iar unii chiar s-au îmbrâncit.

Cei doi candidați pentru funcția de președinte s-au confruntat duminică, la Palatul Republicii. Dezbaterile au avut loc fără moderator. Turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc duminică, 3 noiembrie.

Opinia ta contează. Comentează!