Elevi din mai multe licee au venit azi la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău, la o întâlnire cu scriitorii și poeții
Cultură 29 august 2024, 19:57 | 309

Au omagiat limba română prin poezie și cântec. Elevi din mai multe licee au venit azi la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău, la o întâlnire cu scriitorii și poeții, în cadrul unui eveniment cultural cu genericul „Limba noastră – numai cântec”. Ziua limbii române este marcată pe 31 august, dar ar fi bine să o omagiem în fiecare zi, spun și scriitorii, și invitații lor.

ION ANTON, scriitor: "Le-am spus copiilor și mai repet pentru toți, că sărbătoarea ziua Limbii Române ar fi bine să fie marcată nu numai pe 31 august ci în fiecare zi, vorbind limba noastră corect și frumos citind literatură în limba română."

GALINA FURDUI, autoare de texte: "Limba noastră rămâne de totdeauna cea lăsată de Dumnezeu nouă, e un mare dar o mare ascensiune pentru cei care o cunosc."

Interacționarea copiilor cu oamenii de creație este un lucru extrem de important, spun organizatorii.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar de Chișinău: "Evenimentul dat este printre multitudinea de evenimente organizate de în Municipiul Chișinău, în vederea promovării, valorificării dar și prezentării a cea ce ne definește pe noi ca popor. Și e important ca copii să aibă interacțiunea vie cu scriitorii, acei care sunt promotorii în cea mai mare parte a limbii române."

RODICA JABINSCHI, reprezentant al Centrului de creație „Andrieș”: "Începem cu prima piesă din repertoriul al Doinei și Ion Aldea Teodorovici ”Hai, Hai”. Această piesă este cred că cea mai interesantă pentru copii pentru că este și luminoasă, și voioasă și provoacă chiar și stilul național."

Opinia ta contează. Comentează!