Ședință amânată în cazul Ciochină
Justiţie 20 septembrie 2024, 21:10 | 84

Ședință amânată în cazul primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină. Cei doi martori, care urmau să fie audiați astăzi, nu s-au prezentat în fața instanței. Procurorii presupun că absența ar avea legătură cu schimbarea măsurii preventive în privința inculpatului, arestul la domiciliu, care i-ar fi oferit posibilitatea influențării martorilor respectivi. Nicanor Ciochină a refuzat să facă declarații.

Doi martori urmau să fie audiați - un angajat al companiei de închiriere a automobilelor, la care inculpatul și complicele său, Ion Andronache, au apelat pentru a face rost de o mașină identică celei implicate în accident, și rectorul Academiei de Poliție, Dinu Ostavciuc. Potrivit procurorilor, acesta ar fi chefuit la un local din Nisporeni împreună cu Ciochină în seara când s-a produs tragedia.

DUMITRU TOMIȚA, procuror: "- Au fost invitați doi martori, Ostavciuc și încă un martor. - Ce trebuiau să confirme? - Ceea ce au declarat și la urmărirea penală, adică momente legate de probele acuzării. Neprezentarea lor, în ultimul moment, unul dintre ei a sunat și mi-a spus că nu va fi prezent. La al doilea motivele eu nu cunosc. Acesta eu cred că sunt rezultatele influențării acestor martori din partea inculpatului. Deoarece a fost schimbată măsura de reprimare. - Cum catalogași această decizie? - Noi considerăm că este nemotivată și ilegală, evident, dar nu avem pârghii la această etapă de a contesta această decizie."

Avocatul mamei băiatului decedat presupune că martorii au fost influențați.

DORIN PODLISNIC, avocat: "Având în vedere că până acum martori s-au prezentat și după eliberarea din arest printr-o minune, doi martori. Personal fac concluzii, dar vreau să nu cred că schimbarea măsurii preventive ar avea legătură cu ne prezentarea martorilor, dar îmi vine greu să cred. Asemenea coincidențe de regulă nu există."

Nicanor Ciochină este învinuit că pe 19 februarie a lovit mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la locul faptei. El riscă acum până la șapte ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!