Un slujitor al bisericii dintr-o localitate din nordul Republicii Moldova a fost condamnat la 12 ani de închisoare
Social 16 octombrie 2024, 17:53 | 157

Un slujitor al bisericii dintr-o localitate din nordul Republicii Moldova a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Acesta a fost recunoscut vinovat după ce a abuzat sexual un copil de 12 ani, în urmă cu doi ani. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

O șoferiță de 21 ani, aflată la volanul unui autoturism, a ajuns la spital în urma unui accident care s-a produs marți seara, în jurul orei 22, la intersecția străzilor București și Ciuflea din Chișinău. Potrivit poliției, în coliziune au fost implicate patru automobile. Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a precizat pentru Jurnal TV că pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un bărbat din Bălți este cercetat penal pentru trafic de influență într-un dosar deschis de Centrul Național Anticorupție. Acesta ar fi cerut mită mită pentru influențarea unei hotărâri de judecată. Suspectul este acuzat că a pretins 60 de mii de lei pentru a influența decizia favorabilă a magistraților în cazul a trei inculpați acuzați de huliganism. Din această sumă, zece mii de lei erau destinați avocatului, care acționa ca intermediar, iar 50 de mii de lei urmau să ajungă la persoanele cu demnitate publică. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA.

Un preot paroh de 40 de ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a abuzat sexual un copil de 12 ani. Potrivit acuzării pornite de procurori în iulie 2022, slujitorul bisericii se afla cu mai mulți amici de ai săi, la scăldat, atunci când minorul s-a apropiat de ei. Folosindu-se de statutul său de paroh, bărbatul l-a convins pe copil să urce în automobilul său pentru a-l duce acasă. Pe drum minorul a fost abuzat sexual. Totodată, preotul a dus copilul la domiciliul său unde l-a constrâns să coboare din automobil și să meargă în spatele casei unde a continuat să îl hărțuiască. Potrivit raportului de expertiză judiciară, minorul a suferit o traumă psihologică. Inculpatul a pledat nevinovat. Sentința este cu drept de apel.

Opinia ta contează. Comentează!