Vasile Tarlev spune că a studiat provocările actuale pe care le întâmpină țara și a publica patru teze în acest sens
Politic 16 octombrie 2024, 19:48 | 366

Gaz mai ieftin, liberalizarea economiei, atragerea investițiilor străine, ameliorarea situației demografice sau planuri de combatere a corupției. Acestea sunt câteva dintre noile angajamente ale aspiranților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei, Vasile Tarlev, spune că a studiat provocările actuale pe care le întâmpină Republica Moldova și a publicat pe pagina sa de Facebook patru teze principale ale programului său electoral. Printre acestea...

VASILE TARLEV, candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei: "Investiții printr-o politică fiscală favorabilă, minimizarea birocrației și crearea unei zone economice libere, introducerea sistemului de justiție englez și garantarea drepturilor investitorilor pentru 30 de ani."

Iar candidatul PSRM pentru funcția de președinte, Alexandr Stoianoglo, a declarat că o prioritate a programului său ține de un preț accesibil la gazele naturale și la energia electrică.

ALEXANDR STOIANOGLO, candidatul PSRM: "Eu înțeleg foarte bine această problemă. Acesta a fost premisa principală a distrugerii economiei țării. Eu pot să vă spun și să vă promit doar un lucru. Voi iniția negocieri cu furnizorii de gaze pentru ca țara să aibă gaz la preț accesibil."

Candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, a propus măsuri pentru temperarea procesului de migrație a cetățenilor moldoveni și ameliorarea situației demografice.

ION CHICU, candidatul PDCM: "Alocarea a minim 50% din spațiile platformelor industriale, lansate din 2020 în raioanele țării, pentru afacerile lansate de concetățenii noștri reveniți în țară și includerea beneficiarilor Programului „Prima Casă” reveniți de peste hotare în programele de compensare a ratelor la bancă în perioada de rambursare a creditului ipotecar."

La rândul său, Andrei Năstase le promite cetățenilor că va supraveghea guvernul și instituțiile publice pentru ca acestea să funcționeze eficient și în corespundere cu normele legale.

ANDREI NĂSTASE, candidat independent: "Am un plan de țară. Am soluții realiste și am voința să mă bat pentru Moldova. Am demonstrat că pun mai presus de toate țara și știu cum să fac schimbarea în bine. Vă promit că voi fi un președinte dedicat și implicat."

Candidatul bocului „Împreună”, Octavian Țîcu, și-a asumat în programul său electoral ca din funcția de președinte să asigure securitatea agroalimentară a țării.

OCTAVIAN ȚÎCU, candidatul blocului „Împreună”: "Vom dezvolta un program special de creditare cu garanții de stat a fermierilor micro, mici și mijlocii pentru o perioada de lungă durată și vom crea o platformă de discuție pentru fermieri în vederea elaborării altei strategii de dezvoltare a sectorului agroalimentar în contextul schimbărilor climatice pronunțate."

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de Comisia Electorală Centrală.

Opinia ta contează. Comentează!