Mai multe curse aeriene de la Chișinău
Social 17 octombrie 2024, 21:06 | 180

Wizz Air a anunțat astăzi redeschiderea bazei sale operaționale de la Aeroportul Internațional Chișinău. În afară de aceasta, compania aeriană va lansa curse noi de la Chișinăul spre opt destinații. Acestea vor fi efectuate începând cu 16 decembrie.

ANDRAS RADO, șef Comunicare și Afaceri Guvernamentale al companiei Wizz Air: "Anunțul minunat pe care toți îl așteptau este că compania Wizz Air redeschide în condiții temporare baza aeriană de pa Aeroportul Chișinău și completează cursele existente cu alte opt curse noi. Împreună cu cele existente, opt la număr, și cu cele care se vor adăuga opt noi, în total vor fi 16 curse spre nouă țări."

Autoritățile de la Chișinău susțin că, datorită noilor destinații, conexiunea cu statele membre ale Uniunii Europene va fi mai puternică, iar astfel Republica Moldova devine mai atractivă în industria transportului aerian.

MIRCEA PĂSCĂLUȚA, secretar de Stat, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: "Avem Dortmund, Memmingen, Nuremberg, Berlin, Verona, Paris Beauvais, Bologna, Bruxelles. Aceste rute nu doar că vor facilita conectivitatea pentru cetățenii noștri, dar vor aduce și prețuri avantajoase și mai multe opțiuni de zbor. Una dintre prioritățile Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale este dezvoltarea Aeroportului Internațional Chișinău."

Wizz Air și-a început operațiunile în Republica Moldova în anul 2013. În martie 2017, și-a deschis baza la Chișinău. Pe 14 martie 2023, Wizz Air și-a suspendat toate zborurile către și dinspre Chișinău. A invocat atunci „un risc ridicat, dar nu iminent, în spaţiul aerian al ţării”.

Opinia ta contează. Comentează!