Țîcu s-a lansat în Campania Electorală
Politic 30 septembrie 2024, 20:59 | 129

Candidatul pentru funcția de președinte din partea blocului „Împreună”, Octavian Țîcu, s-a lansat oficial în campania electorală. S-a întâmplat duminică, 29 septembrie, în fața Parlamentului. Țîcu le-a promis alegătorilor că va consolida forțele proeuropene și cele unioniste, iar despre aderarea la blocul comunitar a spus că este unul dintre angajamentele sale față de cetățeni.

Alături de colegii săi din blocul „Împreună”, Octavian Țîcu a promis că din funcția de șef al statului va securiza parcursul european al Republicii Moldova pentru a preveni revenirea forțelor proruse la guvernare în Republica Moldova. Totodată, candidatul a menționat faptul că își dorește reformarea justiției.

OCTAVIAN ȚÎCU, desemnat de Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ”: "Primul angajament este integrarea europeană, principalul vector de dezvoltare al Republicii Moldova. Prin asumarea și implementarea criteriilor de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, prin respectarea principiilor democrației, alegeri libere și corecte, statul de drept, respectarea drepturilor omului și a libertății presei."

O altă prioritate a lui Octavian Țîcu este „pacea și securitatea”. Candidatul a spus că Republica Moldova trebuie să colaboreze cu instituțiile europene și nordatlantice pentru asigurarea păcii. Totodată, aspirantul la fotoliul de președinte spune că are un plan național de dezvoltare pentru a încuraja cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare să revină acasă. Țîcu spune că aceasta este cheia pentru o viață prosperă acasă.

OCTAVIAN ȚÎCU, desemnat de Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ”: "Elaborarea unui program național de dezvoltare umană a Republicii Moldova 2025-2040, cu politici de stat pentru încurajarea sporului demografic și a rămânerii aici, cât și a returnării. Toate lucrurile pe care le-am invocat trebuie să fie bazate pe o economie puternică și diversă."

Printre prioritățile echipei lui Octavian Țîcu se regăsește și rezolvarea problemei transnistrene. De asemenea, canidatul a menționat că își dorește o reformă administrativ-teritorială în Republica Moldova. Octavian Țîcu a fost înregistrat în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale, de către Comisia Electorală Centrală, pe 23 septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!