Andrei Năstase spune că are un plan de acțiuni bine închegat, prin care își propune să lupte împotriva corupției
Politic 14 octombrie 2024, 19:59 | 222

Restructurarea administrației publice, eliminarea birocrației, stimularea dezvoltării economice sau crearea de noi locuri de muncă. Sunt câteva dintre noile promisiuni făcute de candidații pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Alexandr Stoianoglo a avut întâlniri cu alegătorii la Soroca, Florești și în municipiul Bălți. Candidatul PSRM spune că din funcția de președinte va elimina tensiunile din societate și va consolida un stat care să ofere siguranță și libertate pentru toți.

ALEXANDR STOIANOGLO, candidatul PSRM: "E timpul să punem în prim-plan dezvoltarea și prosperarea oamenilor, să creăm un stat în care fiecare să fie respectat, sprijinit și valorificat pentru ceea ce poate oferi. În calitate de președinte, toate eforturile mi le voi concentra în jurul acestei idei."

Vasile Tarlev și-a dat întâlnire cu alegătorii din Cantemir și Ialoveni și le-a vorbit despre necesitatea de a redresa economia și despre acces la îngrijiri medicale de calitate pentru locuitorii din mediul rural.

VASILE TARLEV, candidat desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei: "Trebuie să revizuim și să modernizăm radical sistemul fiscal. Un alt aspect pe care îl consider important este reforma sistemului de pensii, sistem care trebuie să fie corect și echitabil. În calitate de președinte al țării, unul dintre primele mele decrete va fi anularea sistemului actual, care discriminează femeile."

Ion Chicu le-a prezentat programul electoral locuitorilor din orașul Rezina și i-a îndemnat să participe activ la alegerile din 20 octombrie. Chicu a menționat că oamenii vor ca statul să fie în slujba cetățenilor.

ION CHICU, candidat desemnat de PDCM: "Am prezentat participanților la eveniment programul nostru electoral, bazat pe asumarea responsabilității depline de către președintele țării pentru funcționarea statului, pentru dezvoltarea economică și susținerea socială a cetățenilor țării."

Natalia Morari s-a întâlnit cu alegătorii de la Soroca, unde le-a vorbit despre programul său electoral, despre planuri privind crearea locurilor de muncă și despre oportunități pentru tineri.

NATALIA MORARI, candidat independent: "Programul meu este despre și pentru oameni și conține inițiative menite să contribuie la crearea de locuri de muncă, dezvoltarea antreprenoriatului local și sprijinirea tinerilor să rămână și să se dezvolte în comunitățile lor."

Candidatul independent Andrei Năstase spune că are un plan de acțiuni bine închegat, prin care își propune să lupte împotriva corupției și să pună bazele unei economii solide prin investiții în domeniile IT, agricultură și industrie.

ANDREI NĂSTASE, candidat independent: "Trebuie să acționăm. A venit timpul să schimbăm cu adevărat lucrurile din țara noastră. Este timpul să investim în oameni, în educație, în tehnologii. Trebuie să creăm locuri de muncă bine plătite pentru ca nimeni să nu fie nevoit să plece. Trebuie să construim spitale, să modernizăm școli."

Octavian Țîcu și-a dat întâlnire cu cetățeni moldoveni stabiliți în Irlanda și Italia, unde le-a vorbit despre angajamentele politice pentru funcția de preşedinte al statului.

OCTAVIAN ȚÎCU, candidat desemnat de Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ”: "Am povestit „italienilor” noştri cine suntem şi care sunt angajamentele noastre politice pentru funcția de preşedinte al statului, precum şi programul nostru de guvernare pentru Republica Moldova. În Italia diaspora este proeuropeană şi unionistă."

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de CEC.

Opinia ta contează. Comentează!